Williams και Lotus αφήνουν μόνες τις Force India και Sauber

Τον δικό τους αγώνα κατά της Formula 1 ξεκίνησαν οι Sauber και Force India. Οι δύο ομάδες είχαν και στο παρελθόν παράπονα από την έλλειψη δημοκρατίας και δικαιοσύνης στο κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα, ωστόσο φρόντισαν να κάνουν πιο έντονη τη στάση τους, αφού κατήγγειλαν τη Formula 1 στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διακυβέρνησή

που ακολουθείται.

Η Mercedes AMG, μέσω του Niki Lauda, δηλώνει αντίθετη με τη στάση αυτή. Ο Αυστριακός κατηγόρησε την Monisha Kaltenborn για τον τρόπο που διοικεί την ελβετική ομάδα, ενώ τώρα δύο ακόμα ομάδες αρνούνται να συμμετέχουν στην καταγγελία, η Williams και η Lotus. Η αναπληρώτρια επί κεφαλής της ομάδας του Grove, Claire Williams, τονίζει πως έχουν υπογράψει συμβόλαιο με τη FOM και οφείλουν να το τηρήσουν.

Η Williams πάντα έχει συμμορφωθεί με τους κανόνες. Είναι αυτοί που είναι, όπως και πολλά πράγματα στη Formula 1, κι εμείς απλώς θα πρέπει να τα ακολουθούμε. Έχουμε ένα συμβόλαιο με τη FOM για να αγωνιστούμε στη Formula 1, και ξέρουμε τους κανονισμούς γύρω από αυτό. Το υπογράψαμε και συμφωνήσαμε με αυτό.

Θέμα χρόνου θεωρείται η εξαγορά της Lotus από τη Renault, γεγονός που ανατρέπει τα σχέδια της βρετανικής ομάδας, έτσι και αυτή κάνει πίσω, όπως λέει ο Διευθύνων Σύμβουλος της ομάδας, Matthew Carter.

Θα είχαμε ακολουθήσει μια διαφορετική πορεία αν δεν υπήρχε ενδιαφέρον για την εξαγορά μας. Πιθανότατα θα το είχαμε κάνει (την καταγγελία).

Keywords
Τυχαία Θέματα