Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του ERC για το 2016, τον Μάιο το Ακρόπολις

Σχεδόν ένα μήνα μετά την καρό σημαία του φετινού Ράλλυ Ακρόπολις και λίγες μόλις ημέρες μετά το Ράλλυ Ελβετίας, καταληκτικό γύρο του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ, η FIA ανακοίνωσε το προσωρινό πρόγραμμα του ERC για το 2016.

Ο εθνικός μας αγώνας άλλαξε και πάλι ημερομηνία και αποτελεί πλέον τον τέταρτο από τους συνολικά δέκα γύρους του θεσμού. Πιο συγκεκριμένα το Ακρόπολις θα διεξαχθεί 6-8 Μαΐου

2016, όντας πιο κοντά στις φυσική του ημερομηνία, όπως τότε που λιώναμε στη ζέστη του καλοκαιριού. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την όσο το δυνατόν απομάκρυνση του ενδεχόμενου διεξαγωγής του εν μέσω κακοκαιρίας, με στόχο την πραγματοποίηση ενός κλασικού, στεγνού και απαιτητικού για ανθρώπους και μηχανές Ακρόπολις.

Κύριο χορηγός για ακόμα μια χρονιά θα είναι η SEAJETS, με το Ράλλυ Ακρόπολις του 2016 αποτελεί τον έναν από τους πέντε γύρους που θα διεξαχθούν σε χωμάτινες ή χιονισμένες επιφάνειες, τη στιγμή που ανάμεσα στους πέντε ασφάλτινους βρίσκεται ο Αγώνας των Κανάριων Νήσων, που επιστρέφει στο θεσμό μετά το 2013. Επίσης, σε ασφάλτινες ειδικές διαδρομές θα διεξαχθεί και το Ράλλυ Πολωνίας, που αποτελεί νέο αγώνα στο Πρωτάθλημα.

Το παρακάτω προσωρινό ημερολόγιο αναμένεται να οριστικοποιηθεί στις 2 Δεκεμβρίου, μετά τη συνεδρίαση του Παγκόσμιου Συμβουλίου της FIA στο Παρίσι. Ο αγώνας της Εσθονίας προϋποτίθεται υπογραφή συμφωνίας με τον Promoter (Eurosport Events) του θεσμού, ενώ για τον δικός μας αγώνας προϋποτίθενται υπογραφή συμφωνίας με τον promoter και την οριστική παραχώρηση στην ΟΜΑΕ της διεθνούς εκπροσώπησης της Ελλάδας στη FIA.

5-7 Φεβρουαρίου Ράλλυ Λετονίας (χώμα/πάγος/χιόνι) (J)11-13 Μαρτίου Ράλλυ Κανάριων Νήσων (άσφαλτος)7-9 Απρίλιου Ράλλυ Ιρλανδίας (άσφαλτος) (J)6-8 Μαΐου SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις (χώμα) **2-4 Ιουνίου Ράλλυ Αζόρες (Πορτογαλία, χώμα) (J)23-25 Ιουνίου Ράλλυ Υπρ (Βέλγιο, άσφαλτος) (J)15-17 Ιουλίου Ράλλυ Εσθονίας (χώμα) * (J)5-7 Αυγούστου Ράλλυ Πολωνίας (άσφαλτος)26-28 Αυγούστου Ράλλυ Τσεχίας (άσφαλτος) (J)24-25 Σεπτεμβρίου Ράλλυ Κύπρου (χώμα)

Αναπληρωματικός αγώνας

20-22 Οκτωβρίου Ράλλυ Ελβετίας (άσφαλτος)

(J) Αποτελεί γύρο του FIA ERC Junior Championship

Keywords
Τυχαία Θέματα