Whitmarsh: Η Red Bull ξοδεύει τα περισσότερα και το ξέρουν όλοι αυτό

Η Red Bull έχει κατακτήσει 4 συνεχόμενα παγκόσμια πρωταθλήματα και αυτό σίγουρα δεν είναι κάτι που οφείλεται μόνο στον κορυφαίο τεχνικό τού αθλήματος, τον Adrian Newey. Η αυστριακή ομάδα έχει εξαιρετικούς τεχνικούς, οι οποίοι εργάζονται σκληρά, ενώ και οι πόροι τής ομάδας είναι άφθονοι, με τους προϋπολογισμούς να είναι πάντα πολύ υψηλοί.

Αν και οι φήμες θέλουν τη Ferrari

να ξοδεύει τα περισσότερα κάθε χρόνο, ο Πρόεδρος της McLaren Racing, Martin Whitmarsh, πιστεύει ότι η Red Bull έχει τα περισσότερα έξοδα απ’ όλους, και μάλιστα λέει ότι οι ισχυρισμοί τής Red Bull για το ότι δεν έχουν τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό είναι σκουπίδια!

Θα δείτε ότι όλα είναι σκουπίδια. Όλοι ξέρουμε ότι ξοδεύουν τα περισσότερα, και το ξέρουν και οι ίδιοι.

Πολλοί θέλουν να κατέβει η Red Bull από την πρώτη θέση, προκειμένου ν’ αυξηθεί το ενδιαφέρον για την πρώτη θέση, κάτι που δεν υπήρχε φέτος, διότι η κορυφή και στα δύο πρωταθλήματα, οδηγών και κατασκευαστών, είχε “κλειδώσει” μήνες πριν από το τέλος. Αυτό πιστεύει και ο Πρόεδρος της Lotus, Eric Boullier, με τον Christian Horner, Πρόεδρο της Red Bull, ν’ απαντά:

Μπορώ να καταλάβω γιατί ο κόσμος είναι ίσως απογοητευμένος μ’ αυτό, αλλά νομίζω ότι οι αγώνες είναι πολύ καλοί. Ο πιο γρήγορος τρόπος για να γίνεις δημοφιλής είναι να κερδίζεις. Κι έχουμε κάνει πολλά για να κερδίσουμε τα τελευταία χρόνια. Είναι αναπόφευκτο αυτό να μην κάθεται καλά σε κάποιες ομάδες.

Από μια εγωιστική πλευρά, όσο πιο βαρετούς αγώνες έχουμε, τόσο πιο εύκολα θα μπορούμε να κερδίζουμε. Όμως, φυσικά, θα πρέπει ν’ ανταγωνιστούμε τους άλλους, και θέλουμε αυτό τον ανταγωνισμό.

[Πηγή: GMM]

Keywords
Τυχαία Θέματα