Montezemolo: Πρέπει να δώσουμε καλύτερο μονοθέσιο στον Alonso

Η Ferrari έχει παραδεχτεί ότι νιώθει την απογοήτευση που νιώθει ο Fernando Alonso για το γεγονός ότι δεν έχει 4 άκαρπα χρόνια με τη Scuderia, ενώ έχει φτάσει δύο φορές στην πηγή, δίχως, όμως, να πιει νερό. Το 2013 ήταν μια ακόμα χρονιά που ο “El Nano” προσπαθούσε να παλέψει για τις πρώτες θέσεις μ’ ένα μονοθέσιο που δεν ήταν το κορυφαίο σε απόδοση, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα οδηγών, 155 βαθμούς πίσω από τον Sebastian Vettel,

που νίκησε στους τελευταίους 9 αγώνες, από την καλοκαιρινή διακοπή κι έπειτα, φτάνοντας συνολικά τις 13 νίκες μέσα σε μία σεζόν, κάτι που ισοφαρίζει το ρεκόρ τού Michael Schumacher, το 2004.

Πολλοί θέλουν να δουν τον Ισπανό μέσα σ’ ένα γρήγορο μονοθέσιο, διότι θεωρούν ότι είναι άδικο να παλεύει μ’ ένα μονοθέσιο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κορυφαίο. Φυσικά, αυτό ισχύει και για τον Luca di Montezemolo, Πρόεδρο της Ferrari, που τονίζει ότι οι τεχνικοί στο Maranello θα πρέπει επιτέλους να δώσουν ένα πολύ ανταγωνιστικό αυτοκίνητο στον 32χρονο, κάτι που ελπίζει να συμβεί το 2014, όταν οι κανονισμοί θα είναι πολύ διαφορετικοί σε σχέση με φέτος και όλες οι ομάδες έχουν ξεκινήσει το σχεδιασμό των νέων μονοθεσίων σε λευκό χαρτί.

Έχει δίκιο να είναι υπερήφανος με τη δεύτερη θέση· είχε μια σπουδαία σεζόν. Πρέπει να του δώσουμε ένα πιο γρήγορο αυτοκίνητο και να πάρει περισσότερα απ’ αυτό. Του έδωσα 8/10, γιατί είναι ένας βαθμός που σου δίνει κίνητρο. Ελπίζω να δώσω αυτόν τον βαθμό στην ομάδα το 2014.
Για τη νέα χρονιά, θα ήθελα να του δώσουμε ένα μονοθέσιο που να είναι ακόμα καλύτερο και από τη Red Bull, και μην ξεχνάμε ότι ξέρουμε πώς να το κάνουμε: αρκεί να σκεφτούμε την 5ετία 2000-2004 και τις νίκες το 2007 και το 2008. Τον ευχαριστώ για όλη του την προσπάθεια και την αποφασιστικότητα που έδειξε όλη τη σεζόν, αλλά και το ότι θ’ άφηνε τον Massa ν’ ανέβει στο βάθρο, αν ήταν πίσω του, κάτι που δείχνει το κλίμα στην ομάδα.

Δεν είναι ο Newey o αντίπαλος του· υπάρχουν οι οδηγοί, ξεκινώντας από τον Vettel, τον Hamilton και τον Rosberg, που είναι πολύ βελτιωμένος, αλλά και ο Raikkonen που θα προσπαθήσει να τον κερδίσει, και αυτό θα δώσει μια ώθηση στην ομάδα που της έλλειπε φέτος.

[Πηγή: GMM | Photo Copyrights: Studio Colombo/Scuderia Ferrari]

Keywords
Τυχαία Θέματα