Webber: Ο Ricciardo θα δυσκολέψει το Vettel στις κατατακτήριες

Δυνατό στις κατατακτήριες περιμένει να δει τον συμπατριώτη του ο Mark Webber. Ο Αυστραλός καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του θεωρούνταν ένας από τους δυνατότερους πιλότους το Σάββατο, παρόλο που στην τελευταία του χρονιά δεν το απέδειξε, και πιστεύει πως ο Daniel Ricciardo θα κάνει το ίδιο και θα βάλει δύσκολα στον πρωταθλητή Sebastian Vettel.

Θα πάει καλά. Νομίζω ότι θα δυσκολέψει το Seb στις κατατακτήριες δοκιμές, θα είναι 50:50 κατά το πρώτο έτος, πιστεύω.

Κέρδισα μερικές φορές το Seb το περασμένο έτος και το blown floor είναι πλέον παρελθόν. Νομίζω ότι ο Daniel θα είναι μια χαρά, και σίγουρα δεν θα τον πειράξει το ότι έχει ανέβει μέσω του συστήματος της Red Bull. Ελπίζω μόνο να κάνει καλύτερες εκκινήσεις ότι έκανα εγώ!

Webber και Vettel δεν αποτέλεσαν το πιο αρμονικό ζευγάρι πιλότων στη Formula 1 και ο Αυστραλός παραδέχεται ότι τους είναι δύσκολο να μιλήσουν ο ένας για τον άλλο. Πάντως, εξακολουθεί να πιστεύει πως στον αγώνα ο Alonso έχει το πάνω χέρι, ενώ θεωρεί τον Γερμανό καλύτερο στις κατατακτήριες.

Πάντα πίστευα ότι ο Fernando ήταν ο καλύτερος τις Κυριακές και εξακολουθώ να το κάνω. Σε ένα γύρο, όμως, νομίζω ότι ο Seb τον έχει και μιλάω από την άποψη της προετοιμασίας, όχι μόνο του ρυθμού. Ο Fernando πήρε πολλές pole στην εποχή του, αλλά μάλλον η ηλικία έχει αρχίζει να παίζει ρόλο, καθώς χάνεις κάτι (με το πέρασμα των χρόνων). Στον αγώνα όμως, έχει τα περισσότερα βέλη στη φαρέτρα του από οποιονδήποτε άλλο, και είναι πραγματικά αμείλικτος.

Η δύναμη του Seb, όπως γνωρίζουμε, είναι να ξεφεύγει στην αρχή και να τρέχει σε καθαρό αέρα. (Φέτος) Όταν θα έχεις αυτά τα (νέα) μονοθέσια σε καθαρό αέρα, είναι μια άλλη ιστορία, από την άποψη των ελαστικών και ούτω καθεξής.

Είναι σαν ένας υπολογιστής, έτσι δεν είναι; Η μόνη του αδυναμία ήταν πάντα οι γρήγορες στροφές.

Σήμερα απέχουμε μόλις ένα μήνα από την επίσημη έναρξη του πρωταθλήματος στη Μελβούρνη, και τις δοκιμές της Παρασκευής, όπου και θα αρχίσει σιγά-σιγά να ξετυλίγεται το κουβάρι της νέας σεζόν και να απαντώνται τα πολλά ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια της pre-season. Υπομονή λοιπόν!

[Πηγή: ESPN F1 | Photo Copyrights: Getty Images]

Keywords
Τυχαία Θέματα