Χωρίς προβλήματα το shakedown της Lotus E22

Στην πίστα της Jerez πραγματοποιήθηκε το shakedown της νέας Lotus E22. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, οι ομάδες μπορούν να καλύψουν έως και 100km κατά τη διάρκεια διαφημιστικών γυρισμάτων και η Ε22 τα κάλυψε με ευκολία τη δεύτερη ημέρα, αφού την πρώτη έγραψε μόλις ένα γύρο. Οι συγκεκριμένες ημέρες προώθησης χρησιμοποιούνται μόνο για λόγους μάρκετινγκ, επομένως η Renault δεν ήταν σε θέση να εξελίξει τον Energy F1, παρά

μόνο να ελέγξει μικρές αλλαγές στο hardware, διορθώσεις σφαλμάτων και κάποιες βελτιώσεις στο καλιμπράρισμα του power unit, κάτι που επιτρέπεται εφόσον οι αλλαγές είχαν ήδη επικυρωθεί στην έδρα της.

Η Renault δούλευε στο δυναμόμετρο του Viry-Chatillon με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων του τεστ στη Jerez και επιβεβαίωσε την επιτυχία των λύσεων, μέσα κι από επίσημες δηλώσεις.

Η Lotus έτρεξε χωρίς προβλήματα αξιοπιστίας, επικυρώνοντας τις διορθώσεις που αναπτύχθηκαν στο εργοστάσιο. Αυτές αναπτύχθηκαν στο δυναμόμετρο στο Viry, κατά τη διάρκεια των δοκιμών στη Jerez αλλά και μετά, και οι προετοιμασίες για την επόμενη επίσημη δοκιμή στο Μπαχρέιν είναι σε εξέλιξη.

Ως συνήθως, όλοι έχουν δεσμευτεί να παρέχουν την απόδοση και την αξιοπιστία που απαιτείται για τη λειτουργία της PU (power unit), για μια πλήρως ανταγωνιστική σεζόν.

Ο ιδιοκτήτης της Lotus, Gerard Lopez, έμεινε ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα του shakedown του νέου μονοθεσίου, αναφέροντας πως ίσως η ομάδα του να ήταν καλύτερα προετοιμασμένη και γι’ αυτό δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα. Ενώ, για μια ακόμη φορά, τόνισε πως δεν οφείλονταν τα οικονομικά της για την απουσία από το πρώτο χειμερινό τεστ.

Ίσως είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι. Ίσως η στρατηγική μας να περιμένουμε και να εργαζόμαστε στο εργοστάσιο ήταν η καλύτερη. Θα το δούμε στο Μπαχρέιν. Δεν θα αναφέρω τους άλλους, ή τουλάχιστον όχι τόσο όσο μας αναφέρουν εκείνοι.

Είπαμε ότι θα υπάρξουν κάποια (τεχνικά) προβλήματα και έτσι έγινε. Ξέρω ότι είχαμε πολλούς επικριτές, ο κόσμος έλεγε ότι δεν έχουμε το απαραίτητο budget, αλλά αυτό είναι λάθος, γιατί μας κόστισε το ίδιο να πάμε (στη Χερέθ) μία εβδομάδα αργότερα.

Οι παραπάνω δηλώσεις ουσιαστικά ακυρώνουν την ύπαρξη των υπολοίπων ομάδων της Renault στο shakedown της Lotus, αφού η Βρετανική ομάδα ήταν αντίθετη με κάτι τέτοιο και οι πληροφορίες ανέφεραν κάλυψη των εξόδων από τους Γάλλους ώστε να επιτραπεί η παρουσία εκπροσώπων των Red Bull, Toro Rosso και Caterham στη Jerez.

Σε ό,τι αφορά τις συζητήσεις του Olivier Quesnel με τον Gerard Lopez, ο Γάλλος τις επιβεβαίωσε, με την απόφαση για τον επικεφαλής στη Lotus να αναμένεται σύντομα:

Σαφώς και είχα συνάντηση με το Gerard. Είναι επίσης σαφές ότι δεν θα προσποιηθώ ότι δεν με ενδιαφέρει η συγκεκριμένη προοπτική. Από ό,τι καταλαβαίνω, υπάρχει μια μικρή λίστα στην οποία φαίνεται να είμαι μέσα κι εγώ.

Από εκεί και πέρα, περιμένω τις εξελίξεις. (Η επιλογή) Θα πρέπει να γίνει γρήγορα.

[Πηγή: GMM, Autosport, L'Equipe | Photo Copyrights: Lotus F1 Team/LAT Photographic]

Keywords
Τυχαία Θέματα