Volvo XC60 Plug-in Hybrid Concept

21:43 4/1/2012 - Πηγή: AutoBlog

Η Volvo στο Detroit θα παρουσιάσει το XC60 Plug-in Hybrid Concept. Το “πρωτότυπο” σε αντίθεση με το plug-in υβριδικό σύστημα του V60 plug-in hybrid αντί για κινητήρα πετρελαίου, φορά έναν 2.0-λιτρο turbo

τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης ενώ υπάρχουν και εδώ οι τρεις επιλογές Pure, Hybrid ή Power. Στην Pure επιλογή το αυτοκίνητο έχει αυτονομία 56 χλμ αποκλειστικά με την χρήση του ηλεκτροκινητήρα του.

Στην επιλογή Hybrid το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί και τους δύο κινητήρες, έχει μέση κατανάλωση 2.3 λίτρα/100 χλμ, εκπομπές CO2 53 γρ/χλμ και αυτονομία 960 χλμ. Τέλος στην επιλογή Power οι δύο κινητήρες αποδίδουν το μέγιστο που μπορούν και ο βενζινοκινητήρας αποδίδουν 280 άλογα με 380 Nm ροπής, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας 51 kW (70 άλογα) με 200 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 6.1 δευτ.

Ο βενζινοκινητήρας είναι ο πρώτος από την νέα γενιά VEA κινητήρων που ετοιμάζει η Volvo, (Volvo Environmental Architecture) ενώ ο ηλεκτροκινητήρας τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων λιθίου 12 kWh οι οποίες έχουνε τοποθετηθεί στο πάτωμα του πορτμπαγκάζ. Χρειάζονται 3.5 ώρες για την φόρτιση μέσω φορτιστή 220 Volt, ενώ χρειάζονται 7.5 ώρες με χρήση φορτιστή 110 Volt.

Οι δύο κινητήρες συνεργάζονται μέσω ενός νέου 8-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου το οποίο μπορεί να κάνει το αυτοκίνητο τετρακίνητο με το πάτημα του κουμπιού AWD. Ωστόσο επειδή η δύναμη των πίσω τροχών εξαρτάται από την ισχύ της μπαταρίας, το σύστημα τετρακίνησης θα χρησιμοποιείται περιστασιακά σε περιπτώσεις που χρειάζεται. Το αυτοκίνητο θα περάσει στη παραγωγή μέσα στο 2012 και θα πωλείται στη Βόρειο Αμερική και στην Κίνα. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα
Volvo XC60 Plug-in Hybrid Concept,