Video: Η διαδικασία εξέλιξης και κατασκευής της νέας Corvette C7.R

Πριν δέκα μέρες η Chevrolet έπειτα από τη παρουσίαση της νέας Chevrolet Corvette Z06, μας έδειξε και την αγωνιστική 2014 Corvette C7.R, που όπως μας είχε δηλώσει ότι εξελίχθηκε μαζί με την Z06.

Η ομάδα Pratt and Miller, που βρίσκεται πίσω από το αγωνιστικό αυτοκίνητο και κάθε άλλη αγωνιστική Corvette ανέβασε στο κανάλι της ένα τετράλεπτο απολαυστικό βίντεο που μας δείχνει την εξέλιξη και την κατασκευή της νέας αγωνιστικής Vette.

Η 2014 Corvette

C7.R θα έχει δικαίωμα συμμετοχής σε διάφορους αγώνες, μεταξύ των οποίων είναι φυσικά τόσο το United SportsCar Series όσο και το Le Mans. Θα κάνει το ντεμπούτο της στις 25 Ιανουαρίου, στις 24 ώρες της Daytona (ο πρώτος αγώνας του United SportsCar Series) όπου η Corvette Racing θα κατεβάσει 2 αυτοκίνητα.

Το πλαίσιο της αγωνιστικής Corvette είναι ολοκαίνουριο, κατασκευασμένο από αλουμίνιο και όπως μαθαίνουμε από το δελτίο τύπου 40% πιο άκαμπτο σε σύγκριση με αυτό της C6.R. Κάτω από το καπό, βρίσκεται μία εξέλιξη του γνωστού από την C6.R ατμοσφαιρικού V8 των 5.5 λίτρων για τον οποίο η Chevrolet δεν ανακοίνωσε ιπποδύναμη και ροπή αλλά περιμένουμε να είναι ισχυρότερος από την προηγούμενη εκδοχή όπου απέδιδε 485 άλογα. Η ισχύς θα μεταδίδεται φυσικά στους πίσω τροχούς μέσω ενός σειριακού κιβωτίου 6 σχέσεων ενώ το σύστημα πέδησης αποτελείται από ατσάλινους δίσκους με εξαπίστονες δαγκάνες. Οι ζάντες θα είναι 18 ιντσών και θα ντύνονται με αγωνιστικά ελαστικά της Michelin.



[Πηγή: YouTube]

Keywords
Τυχαία Θέματα