Πόσα αποκάλυψε πραγματικά η Force India;

Νωρίτερα σήμερα, η Force India αποκάλυψε μια φωτογραφία της νέας VJM07. Πόσα όμως μπορούμε να δούμε πραγματικά;

Ξεκινώντας από μπροστά μπορούμε να δούμε την στενότερη πτέρυγα με λογική outwash καθώς και ένα τμήμα το οποίο στενεύει, όπως οι περισσότεροι φοβόμασταν, Σύμφωνα όμως με τον Andrew Green η ομάδα σκοπεύει να αλλάξει πολλά πράγματα, μετά τις δοκιμές της Jerez.

Το ρύγχος μας είναι απλά για το μονοθέσιο παρουσίασης και αργότερα θα έχουμε ένα αναβαθμισμένο ρύγχος, το οποίο πιθανότατα

θα είναι αρκετά διαφορετικό. Έπρεπε να πάρουμε μια απόφαση με βάση τη θέλησή μας για συμμετοχή στις δοκιμές, οπότε έπρεπε να ετοιμάσουμε γρήγορα το μονοθέσιο. Όσο κι αν θέλουμε να πιέσουμε τα όρια του μπροστινού τμήματος, δεν έχουμε την δυνατότητα να το κάνουμε με την πρώτη. Το ρύγχος που έχουμε στο μονοθέσιο τώρα είναι μια σιγουριά. Έχουμε ένα μονοθέσιο που μπορεί να κάνει δοκιμές και να τρέξει σε αγώνες. Αρκετές εβδομάδες πριν όμως, αρχίσαμε να πιέζουμε τα σχεδιαστικά όρια. Θα έχουμε σύντομα νέα πρωτότυπα.

Παρόλο που η φωτογραφία είναι πολύ έξυπνα τραβηγμένη, η μπροστινή ρόδα κρύβει κατά πάσα πιθανότητα μια μικρή γωνία για να ανταπεξέλθει στους κανονισμούς του 2014, εκτός φυσικά αν έχει τοποθετηθεί το γνωστό vanity panel το οποίο θα εξομαλύνει αυτά τα 10cm.

Παρατηρώντας τα sidepod -προσωπικά τα περίμενα μεγαλύτερα- βλέπουμε την προσπάθεια της Force India για να διατηρήσει όσο το δυνατόν πιο “συμμαζεμένο” το μονοθέσιό της, λαμβάνοντας υπ’ όψιν όμως και της αυξημένες απαιτήσεις ψύξης του PU106A power unit της Mercedes-Benz. Το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιεί την δεύτερη εισαγωγή στο roll hoop για την ψύξη των λιπαντικών του κιβωτίου, σε αντίθεση με την VJM06, που δεν διέθετε τέτοια εισαγωγή.

Πιο πίσω μπορούμε να δούμε την νέα έξοδο των καυσαερίων και την πίσω πτέρυγα, με τις δύο οπές στα κάθετα στηρίγματά της, για την βελτίωση της ροής και την αύξηση της κάθετης δύναμης. Η πιθανή τοποθέτηση Υ100 ή επιπλέον κάθετων στηριγμάτων, δυστυχώς δεν μπορεί να φανεί από την γωνία της συγκεκριμένης φωτογραφίας.

Το σύστημα φρένων θα είναι το brake-by-wire, αλλά όπως εξηγεί και ο κ. Green οι ομάδες ακόμα δεν είναι σίγουρες για την σωστή εφαρμογή του.

Το πίσω σύστημα φρένων είναι ουσιαστικά το BBW. Αυτό σημαίνει πως τα πίσω φρένα θα έχουν τελείως διαφορετική αντίδραση από αυτήν που είχαν μέχρι τώρα. Έχουμε κάνει πολύ δουλειά στην σχεδίαση και τη δοκιμή του συστήματος, παρόλα αυτά δεν θα ξέρουμε ακριβώς την αντίδραση του συστήματος, μέχρι να μπούμε στην πίστα για να μαζέψουμε μερικά δεδομένα και να μάθουμε την άποψη των οδηγών μας.

[Πηγή: Sahara Force India]

Keywords
Τυχαία Θέματα