Video: Η Audi βγάζει το Sport Quattro Concept για βόλτα για να ευχαριστήσει τους Facebook φίλους της

Δεν υπάρχει αμφιβολία για το γεγονός πως το Audi Sport Quattro Concept που μας παρουσιάστηκε στην φετινή έκθεση της Φρανκφούρτης είχε μεγάλη απήχηση από τον κόσμο. Κάτι το όχι και τόσο τολμηρό όσο το προηγούμενο, αλλά εντυπωσιακό design και κάτι τα αξιόλογα specs του, τράβηξε την προσοχή. Μπορεί να μην ξέρουμε ακόμα αν έχει πάρει ακόμα ή όχι το πράσινο

φως για παραγωγή αλλά η Audi αποφάσισε να το βγάλει μία βόλτα να απλώσει τα πόδια του.

Αφορμή στάθηκε το ότι η σελίδα της Audi AG στο Facebook έφτασε τα 100.000 likes και έτσι, η Audi μας έδωσε για πρώτη φορά την δυνατότητα να δούμε εν κινήσει και να ακούσουμε το Sport Quattro Concept.

Να θυμίσουμε πως το concept φοράει τον 4,0-λίτρο V8 twin-turbo TFSI κινητήρα που αποδίδει 560 άλογα και 700 Nm ροπής και σε συνεργασία με το ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 140 ίππων και 400 Nm, η συνολική του ιπποδύναμη ανέρχεται στα 700 άλογα και 800 Nm ροπής. Το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με το γνωστό σύστημα Cylinder On Demand (COD), που απενεργοποιεί τους τέσσερις κυλίνδρους σε χαμηλό φορτίο και μαζί με το σύστημα start-stop κάνουν το πρωτότυπο να καταναλώνει κατά μέσο όρο μόλις 2,5 λίτρα/100 χλμ με τις εκπομπές CO2 να είναι 59 γρ/χλμ. Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός τροποποιημένου οκτωτάχυτου tiptronic αυτόματου κιβωτίου, το οποίο διαθέτει sport διαφορικό στον πίσω άξονα. Το βάρος του αυτοκινήτου ανέρχεται στα 1.850 κιλά αλλά αυτό δεν το εμποδίζει από τα επιταχύνει έως τα 100km/h σε 3,7 δευτερόλεπτα και να συνεχίζει μέχρι τα 305Km/h.

[Πηγή: Facebook, Audi Deutchland via Youtube]

Keywords
Τυχαία Θέματα