Η NHTSA ερευνά τα KIA Sorento για αναίτιο θρυμματισμό της ηλιοροφής

Η National Highway Traffic Safety Administration, ξεκίνησε μία έρευνα σε 64.000 KIA Sorento εξαιτίας παραπόνων από ιδιοκτήτες πως η ηλιοροφή μπορεί να θρυμματιστεί αναίτια και απρόσμενα.

Σύμφωνα με το Detroit News, η NHTSA ήταν αποδέκτης 15 επίσημων παραπόνων από ιδιοκτήτες KIA Sorento που έλεγαν πως η ηλιοροφή του οχήματος τους έσπασε ενώ σε 13 από τις 15

περιπτώσεις, το όχημα ήταν εν κινήσει. Ευτυχώς, εκτός από τα παράπονα, δεν αναφέρθηκαν άλλα ατυχήματα εξαιτίας αυτού αλλά μία καταγγελία μιλούσε για μικροτραυματισμούς –εκδορές και αμυχές- από τα σπασμένα τζάμια.

Ο κατασκευαστής δήλωσε πως «αξιολογεί την επίδοση των πανοραμικών ηλιοροφών ως μέρος της διαρκούς παρακολούθησης που είναι συνήθης πρακτική σε όλα τα μοντέλα KIA». Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως παρόμοιο πρόβλημα αντιμετώπισε και το Veloster της «αδερφής» Hyundai.

Η KIA θα συνεχίσει την έρευνα πάνω στο θέμα και θα μοιραστεί τα αποτελέσματα που θα προκύψουν με την NHTSA. Δεν πρόκειται για ανάκληση –ακόμα- αλλά ίσως καταλήξει εκεί αν η υπηρεσία κρίνει πως έτσι πρέπει να γίνει.

[Πηγή: Detroit News]

Keywords
Τυχαία Θέματα