To νέο Honda S2000 θα διαθέτει turbo κινητήρα και δύο ηλεκτροκινητήρες στον εμπρός άξονα

H Honda έχει ξυπνήσει για τα καλά από τον λήθαργο που είχε πέσει τη τελευταία δεκαετία και γεμίζει τη φαρέτρα της με μοντέλα για κάθε γούστο. Έτσι, εκτός από τα νέα Jazz, HR-V έχουν φροντίσει και για τους petrolheads, καθώς έχει παρουσιάσει το Civic Type-R, το NSX και γιατί όχι το S600.

Τι λείπει, όμως, ανάμεσα στα δύο τελευταία; Μα φυσικά ο αντικαταστάτης του

S2000. Σύμφωνα με πηγές προερχόμενες από Αυστραλία το νέο μοντέλο θα ακολουθήσει τα χνάρια του NSX και θα είναι φορτωμένο με αρκετή τεχνολογία. Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης θα διαθέτει turbo και θα στέλνει τη κίνηση στους πίσω τροχούς, όμως θα συνδυάζεται με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες που θα κινούν τους εμπρός μετατρέποντας υπό συνθήκες το αυτοκίνητο σε τετρακίνητο, ενώ θα μπορεί να κινείται και με μηδενική κατανάλωση.

Είναι νωρίς να μιλάμε για περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά η ίδια πηγή αναφέρει ότι η Honda σκέφτεται είτε να φορέσει μια detuned έκδοση του 2.0-λιτρου κινητήρα του Civic Type-R, είτε τον νέο της, επίσης turbo, 1500άρη. Η συνολική ισχύς αναμένεται να φτάσει τους 300 άλογα και θα συνδέεται με ένα 7-ταχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα