Test Drive: Δοκιμάζουμε το Subaru Levorg

Πραγματοποιήθηκε χθες στο πανέμορφο Γαλαξίδι η πανελλήνια παρουσίαση του νέου Subaru Levorg, με το ιαπωνικό Sports Tourer να αποτελεί την τελευταία προσθήκη στην γκάμα της εταιρίας, και πλέον μετράει έξι (XV, Outback, Forester, WRX STI, BRZ).

Αυτή τη στιγμή η Subaru διανύει από τις καλύτερες ημέρες στην ιστορία της, παρότι αυτό δεν φαίνεται

στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, έχοντας τα ίδια μοντέλα (συν το Impreza και το Legacy), απολαμβάνει μια εντυπωσιακή εμπιστοσύνη με πάνω από 500.000 πωλήσεις ετησίως, ενώ στην Ευρώπη “πιάνει” περίπου το 1/10 αυτών, με ακόμα πιο απογοητευτικό νούμερο στην Ελλάδα. Ένα ακόμα στατιστικό στοιχείο, που αποδεικνύει τον ανορθόδοξο τρόπο που αγοράζουν οι Έλληνες, είναι ότι στην εγχώρια αγορά, και στην καλύτερη των περιπτώσεων, το μερίδιο αγοράς των estate μοντέλων φτάνει το 1%, όταν το αντίστοιχο στην Ευρώπη ξεπερνάει το 12%, κάτι που δείχνει ότι οι χώροι και η πρακτικότητα δεν είναι στις πρώτες επιλογές του, ή προτιμά τα ογκώδη -αλλά trendy- crossover/SUV.

Με το Levorg η ιαπωνική εταιρία μας παρουσιάζει την πρόταση της για ένα station wagon αμάξωμα, που όμως έχοντας σαν βάση την πλατφόρμα του εξαιρετικού WRX STI και μαζί με τα δυναμικά/σπορ γονίδια της Subaru, το μετατρέπουν σε ένα εντυπωσιακό tourer, που καλύπτει μεγάλες αποστάσεις με χαρακτηριστική ευκολία αλλά παράλληλα ζωγραφίζει ανεξίτηλο χαμόγελο στον οδηγό, όποτε αυτός το επιλέξει. Έρχεται σαν επιστέγασμα της τελευταίας γενιάς των αυτοκινήτων της και συγκεντρώνει στην ουσία, όλα όσα απαιτούν οι πελάτες της από τα αυτοκίνητά τους, δηλαδή τεχνολογίες αιχμής και τεχνογνωσία που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια πολλών ετών κατασκευής αυτοκινήτων που προσφέρουν απόλαυση και σιγουριά.

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης, ξεκινήσαμε από τις εγκαταστάσεις της εισαγωγικής εταιρίας (Πλειάδες Motors) στο Χαλάνδρι, οδηγώντας ένα Forester, για να καταλήξουμε μέσω Λιβαδειάς/Αράχοβας/Δελφών/Ιτέας στο γραφικό Γαλαξίδι, όπου έγινε και η προϊοντική παρουσίαση. Η επιστροφή έγινε με το Levorg μέσω της πολύ σφιχτής διαδρομής της Δεσφίνας, για να καταλήξουμε στο Δίστομο και από εκεί να βγούμε στο Κάστρο για να φτάσουμε Αθήνα. Και μπορεί στον πηγαιμό ο καιρός να ήταν εξαιρετικός, κατά την επιστροφή και στα σχεδόν 250 χλμ. που οδήγησα το Levorg, από το Γαλαξίδι μέχρι το Δίστομο μας έπιασε σφοδρή καταιγίδα, για να γυρίσουμε στο Χαλάνδρι “στεγνοί”.

Στα συνΔύναμη/ροπή κινητήραΟδική συμπεριφοράΕπίπεδα πρόσφυσηςΧώροιΕξοπλισμόςΕυελιξίαΗχομόνωσηΠοιότητα κύλισης Στα μείονΛειτουργία CVT υπό πίεσηΔυσανάγνωστος πίνακας οργάνων

Καταρχήν, το Levorg παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ως concept έτοιμο για παραγωγή στην έκθεση του Τόκιο το Νοέμβριο του 2013. Στην τοπική αγορά ξεκίνησε τις πωλήσεις του την άνοιξη του 2014, με την Subaru να ανακοινώνει την εισαγωγή του μοντέλου στην Ευρώπη τον περασμένο Ιανουάριο και να το βλέπουμε για πρώτη φορά από κοντά στην έκθεση της Γενεύης, τον περασμένο Μάρτιο.

Το όνομα Levorg προέρχεται από τον συνδυασμό των λέξεων “LEgacy”,reVOlution και touRinG”, και παρότι δεν είναι ιδιαίτερα εύηχο, αν μη τι άλλο είναι χαρακτηριστικό. Αντιπροσωπεύει την επιστροφή του Ιάπωνα κατασκευαστή στα μοντέλα που κάποτε το κοινό έτρεφε ιδιαίτερη εκτίμηση και έρχεται να καλύψει την ζήτηση που δεν κατάφερε ποτέ να εκπληρώσει το Legacy estate, δηλαδή ενός πραγματικού sports tourer. Ενός station wagon με GT χαρακτηριστικά, περίπου όπως ήταν κάποτε το Legacy B-Spec του 1994. Έτσι, εμμέσως πλην σαφώς, το Levorg σηματοδοτεί τον αντικατάσταση της estate έκδοσης του Legacy και με τους ιθύνοντες της Subaru να σκέφτονται “out-of-the-box” και πιστοί σε αυτή τη μορφή, επέλεξαν να παρουσιάσουν κάτι διαφορετικό.

Από πλευράς διαστάσεων είναι μικρότερο από το υπάρχον Legacy, αλλά είναι πρακτικά ίδιο με το αντίστοιχο δύο γενιών πίσω. Έτσι, το μήκος του να φτάνει τα 4.690 χλστ., το πλάτος του τα 1.780 χλστ., και το ύψος του τα 1.485 χλστ., στην έκδοση εξοπλισμού GT, που φοράει ζάντες 17 ιντσών, με αυτό να αυξάνεται κατά 5 χλστ. στην έκδοση GT-S, που εφοδιάζεται με 18άρες ζάντες. Αντίστοιχα, η απόσταση από το έδαφος είναι 130 και 135 χλστ., με το μεταξόνιο να αγγίζει τα 2.650 χλστ.

Σχεδιαστικά, το Levorg συνδυάζει τη δυναμική παρουσία ενός σπορ αυτοκινήτου με την σπορ αίσθηση ενός station wagon, επιτυγχάνοντας μία ελκυστική σχεδίαση που συνδυάζει στιλ και λειτουργικότητα. Πρακτικά μέχρι τη μεσαία κολόνα είναι ίδιο με το WRX STI, με τις διαφορές να εντοπίζονται στον λιγότερο επιθετικό προφυλακτήρα και στη νέα εξαγωνική γρίλια με χρωμιωμένο περίγραμμα, η οποία ενσωματώνει το εμπορικό σήμα.

Το κωνικό εμπρός μέρος τονίζει τη δυναμική, τρισδιάστατη αίσθηση της μούρης, με τα αμυγδαλωτά φώτα και τη εισαγωγή αέρα του καπό, να παραμένουν ως έχουν. Το χαμηλό τελείωμα της οροφής δημιουργεί μία κομψή σιλουέτα από εμπρός προς τα πίσω, διατηρώντας συγχρόνως άπλετο χώρο αποσκευών.

Από πλευράς ασφαλείας, το αυτοκίνητο δεν έχει ακόμα δοκιμαστεί από τον ευρωπαϊκό NCAP, αλλά σύμφωνα με την εταιρία η ακαμψία όλων των εξαρτημάτων του πλαισίου και του αμαξώματος είναι ενισχυμένη, που σε συνδυασμό με την ευρύτερη χρήση δοκών χάλυβα υψηλής και υπερυψηλής αντοχής, επιτυγχάνουν υψηλά παγκοσμίως επίπεδα ασφάλειας για μετωπικές, πλάγιες και όπισθεν συγκρούσεις.

Μηχανικά η Subaru για την Ευρώπη έχει κάνει πολύ απλά τα πράγματα, καθώς το Levorg εξοπλίζεται με ένα μηχανικό σύνολο και μια μετάδοση. Έτσι, κάτω από το καπό υπάρχει ένας ολοκαίνουριος 1.600άρης DIT τετρακύλινδρος boxer βενζινοκινητήρας, που διαθέτει υπερτροφοδότηση και άμεσο ψεκασμό, με τη σχέση συμπίεσης να είναι στο 11,0:1. Αποδίδει 170 άλογα σταθερά από τις 4.800 μέχρι τις 5,600, με την ροπή να φτάνει τα 250 Nm, πλήρως διαθέσιμη από τις μόλις 1.800 μέχρι τις 4.800. σ.α.λ.

Εκτός από τον boxer κινητήρα, που αποτελεί σήμα κατατεθέν της, αντίστοιχα και στο Levorg, όπως όλα τα Subaru, η κίνηση μεταφέρεται μόνιμα σε όλους τους τροχούς, μέσω του συστήματος Symmetrical All-Wheel Drive, και ενός κιβωτίου συνεχούς μεταβαλλόμενης σχέσης (CVT). Το συμπαγές Lineartronic διαθέτει και το Subaru Intelligent Drive (SI-Drive), επιτυγχάνοντας έτσι γρηγορότερες αλλαγές ταχυτήτων, προσφέροντας παράλληλα οικονομία καυσίμου και οδηγική απόλαυση.

Επιπροσθέτως, τα χαρακτηριστικά αυτόματου ελέγχου αλλαγής ταχυτήτων αλλάζουν ανάλογα με την επιτάχυνση, ενώ στη χειροκίνητη ρύθμιση υπάρχει λειτουργία με έξι προκαθορισμένες σχέσεις και δυνατότητα εναλλαγής από τα χειριστήρια στο τιμόνι. Από πλευράς επιδόσεων, το βάρους 1.531 κιλών (+20 η GT-S) επιταχύνει από τα 0-100 χλμ/ώρα σε 8,9 δευτ., με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 210 χλμ/ώρα.

Ο κινητήρας είναι τεχνολογίας Euro 6, έχει στάνταρ σύστημα start/stop και στην GT έκδοση εξοπλισμού εκπέμπει 159 γρ/χλμ CO2, ενώ στην GT-S 164 γρ/χλμ. Αυτό σημαίνει ότι με τους νέους συντελεστές υπολογισμούς των τελών κυκλοφορίας η πρώτη πληρώνει τέλος ύψους €294,15, και η δεύτερη €401,8. Η τεράστια αυτή διαφορά οφείλεται στην αλλαγή συντελεστή για όσα οχήματα εκπέμπουν πάνω από 160 γρ/χλμ.

Το εργοστάσιο ανακοινώνει ότι κάθε 100 χλμ/ώρα η GT έκδοση χρειάζεται 6,9 λίτρα, ενώ η GT-S που δοκίμασα 7,1 λίτρα/χλμ. Από τα σχεδόν 250 χλμ. που οδήγησα το αυτοκίνητο στην στριφτερή ορεινή διαδρομή, σε επαρχιακό δίκτυο και στον αυτοκινητόδρομο, το trip computer έγραψε 9,8 λίτρα/100 χλμ. Μπορώ να πω ότι οδήγησα αρκετά επιθετικά σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής, και δεδομένου αυτού, ένα νούμερα της τάξης των 8,5 λίτρων είναι πολύ εύκολα επιτεύξιμο. Έτσι, με την χωρητικότητα του ρεζερβουάρ καυσίμου στα 60 λίτρα, και με κατανάλωση στην εθνική οδό κινούμενος με 130 χλμ/ώρα στα 7 λίτρα/100 χλμ. μπορείς καλύψεις αποστάσεις μέχρι περίπου 850 χλμ.

Ο σχεδιασμός του ταμπλό είναι αρκετά γνώριμος, από τα Outback και Forester που έχουμε οδηγήσει, και πρακτικά ίδιος με αυτόν του WRX STI. Οι μόνες διαφορές σε σχέση με το Impreza είναι κάποιες μικρές λεπτομέρειες, όπως στο τιμόνι και στις επενδύσεις.

Το πρώτο πράγμα που διακρίνεις όταν κάθεσαι στη καμπίνα του Levorg είναι ότι χαρακτηρίζεται από πολύ υψηλής ποιότητας πλαστικά, ενώ η προσοχή στη λεπτομέρεια, η λειτουργικότητα της και ο σύγχρονος σχεδιασμός του, χαρίζουν στο μοντέλο μια απτή premium ατμόσφαιρα. Κάθε σημείο του εσωτερικού, από το μαλακό ταμπλό και τα χοντρά μαξιλάρια στα μπράτσα, μέχρι το σχήμα και την αίσθηση των χειρολαβών των θυρών και προσδίδουν μια αίσθηση άνεσης και πολυτέλειας. Μαλακό πλαστικό υπάρχει και στο πάνω μέρος των θυρών, με τα πλαστικά στα χαμηλότερα στρώματα της κονσόλας να είναι αρκετά σκληρά και μέτρια στην αφή.

Μαύρα φινιρίσματα, μεταλλικές αποχρώσεις και επιχρωμιωμένα εξαρτήματα εναρμονίζονται με τις σκουρόχρωμες επενδύσεις. Ο αναλογικός πίνακας οργάνων φωτίζεται περιφερειακά με μια μπλε απόχρωση και ανάμεσα από τα όργανα υπάρχει μία έγχρωμη LCD οθόνη 3.5 ιντσών που δείχνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Η υπερπληροφόρηση του, όμως, τον καθιστά σχετικά δυσανάγνωστο, με τους μετρητές καυσίμου και θερμοκρασίας να είναι δύσκολο να διαβαστούν.

Η κεντρικά τοποθετημένη οθόνη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Starlink έχει διάμετρο 6,2 ιντσών. Είναι ευανάγνωστη και αποτελεσματική στην αφή, επιτρέποντας παράλληλα την εύκολη συνδεσιμότητα με ποικιλία μέσων, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων πλοήγησης και ήχου, με το ηχοσύστημα να διαθέτει 6 ηχεία και να έχει πολύ καλή πιστότητα ήχου. Και ενώ η οθόνη του infotainment φαίνεται και λειτουργεί καλά, οι οθόνες του υπολογιστή ταξιδιού και αυτή στην κορυφή της κονσόλας, ίσως διασπούν περισσότερο απ’όσο έπρεπε την προσοχή σου και παραμένουν σχετικά δύσκολο να κατανοηθούν.

Το flat-bottom τιμόνι προέρχεται αυτούσιο από το WRX STI και ενισχύει την σπορ εντύπωση αυξάνοντας τις προσδοκίες του οδηγού, αλλά έχει υπερβολικά πολλά κουμπιά, κάτι που θα σου πάρει ώρα για να απομνημονεύσεις τις λειτουργία τους.

Από θέμα χώρων, η δεύτερη σειρά καθισμάτων του Levorg προσφέρει άνεση αρκετά πάνω από το μέσο όρο, καθώς με το κάθισμα του οδηγού στα μέτρα μου (ύψος 1.92), ακριβώς από πίσω ήμουν εξίσου πολύ βολικά. Έτσι, δύο μεγαλόσωμοι ενήλικες δεν θα νιώσουν καθόλου μειονεκτικά, με τον τρίτο να κάνει χρειάζεται να κάνει φυσιολογικές υποχωρήσεις.

Από την άλλη, ο χώρος αποσκευών είναι κάτι παραπάνω από συμπαθητικός, καθώς με τα 522 λίτρα του θα χωρέσει σχεδόν τα πάντα. Αν, δε, ρίξεις και τις πλάτες των καθισμάτων (60/40), δημιουργείται μια εντελώς επίπεδη επιφάνεια που είτε την μετατρέπεις σε κρεβάτι είτε με τα 1.446 λίτρα κάνεις μετακόμιση.

Σύμφωνα με τους ιθύνοντες της εταιρίας το νέο μοντέλο της Subaru τίθεται κυρίως απέναντι στην Mercedes-Benz CLA Shooting Brake, στο Audi A4 Avant με τους αντίστοιχους κινητήρες και συστήματα τετρακίνησης.

Κρίνοντας αυτά και όπως έχω αναφέρει πολλάκις παραπάνω, το Levorg διατίθεται σε δύο επίπεδα εξοπλισμού, με το GT να τιμολογείται στα €33.400 και η GT-S στα €36.900, με τις τιμές να συμπεριλαμβάνουν το μεταλλικό χρώμα, αλλά όχι το όφελος απόσυρσης, καθώς με τα μέχρι σήμερα δεδομένα δεν θα ισχύει από το 2016. Αν όμως ισχύσει και όποιος το παραγγείλει μέχρι το τέλος του έτους επωφελείται με μείωση €1.430.

Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει επτά αερόσακους και αερόσακου γονάτου για τη θέση του οδηγού, με την GT έκδοση να διαθέτει ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών με ελαστικά 215/50, δερμάτινο τιμόνι, δυο υποδοχές USB, SI-DRIVE, Auto Start & Stop, διζωνικό κλιματισμό, cruise control, VDC + Hill Holder + Active Torque Vectoring κλπ. Επιπλέον αυτών, η GT-S διαθέτει το σύστημα Subaru rear vehicle detection, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών με ελαστικά 225/45, ηλιοροφή, σπορ καθίσματα με μπλε ραφές, κάμερα οπισθοπορείας, φώτα ομίχλης, HBA, θερμαινόμενα καθίσματα, είσοδο χωρίς κλειδί, μεταλλικά διακοσμητικά μαρσπιέ, πεντάλ αλουμινίου, φιμέ τζάμια κλπ. Ακόμα, εξοπλίζεται με το Blind Spot Detection, το Lane Change Assist, το Rear Cross Traffic Alert και άλλα.

Έχοντας οδηγήσει πάνω-κάτω όλη τη γκάμα των ελευθέρου χρόνου μοντέλων της Subaru (το BRZ δεν μετράει), ήθελα πολύ να δω την οδηγική συμπεριφορά και του Levorg. Χωρίς ίχνος υπερβολής και τάσης εκθειασμού, τα 250 χλμ. που έκανα ήταν από τα πιο ευχάριστα που έχω “γράψει” ποτέ. Πραγματικά δεν ήθελα να τελειώσει το ταξίδι της επιστροφής.

Πριν μιλήσω για την εμπειρία της οδήγησης, αναφέρω ότι το σύστημα διεύθυνσης, με το μικρής διαμέτρου τιμόνι, αποτελείται από κρεμαργιέρα με ηλεκτρική υποβοήθηση, ενώ στο τομέα της ανάρτησης, εμπρός υπάρχουν γόνατα MacPherson με αντιστρεπτική ράβδο διατομής 24 χλστ., και πίσω διπλά ψαλίδια με αντιστρεπτική ράβδο διατομής 20 χλστ.

Αρχικά στον αυτοκινητόδρομο και στις ανοιχτές συνεχόμενες καμπές της εθνικής, παρακείμενα της λίμνης Υλίκης, έχω να πω ένα πράγμα για το Levorg. Εντυπωσιακά ακλόνητο και σταθερό. Ο ιδιωματισμός “πατάει σε ράγες” βρίσκει τον πλήρη ορισμό του. Ακόμα και με πολύ απαγορευμένες ταχύτητες, σου μεταδίδει απίστευτη σιγουριά, ενώ με πολύ μικρές κινήσεις στο τιμόνι αλλάζει πορεία ασυναίσθητα και χωρίς τον παραμικρό εκφοβισμό. Σε ευθεία πορεία είναι πολύ σταθερό και αθόρυβο, κάνοντας σε να φτάσεις στον προορισμό σου ατσαλάκωτος.

Η άριστη ποιότητα κύλισης είναι το αποτέλεσμα του εξαιρετικά στιβαρού πλαισίου, με την πολύ υψηλή αποτελεσματικότητα στην απόσβεση των κραδασμών και τον απόλυτο έλεγχος του αμαξώματος κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, να σε γεμίζει με ικανοποίηση, σιγουριά και ασφάλεια. Αν το θελήσεις, το Levorg σου χαρίζει μια αξιοζήλευτη εμπειρία οδήγησης με απόσβεση ανωμαλιών “μαγικού χαλιού”, παρόμοια με αυτή του Outback, και σίγουρα ανώτερη από αυτή του Forester. Σε αυτό συμβάλλουν και τα καθίσματα, τα οποία είναι αρκετά μεγάλα και άνετα, με τις επενδύσεις να έχουν την σωστή σκληρότητα και να στηρίζουν ιδανικά το σώμα. Δεν είναι bucket και στην τελική δεν τα χρειάζεται. Μη ξεχνάς είναι grand tourer…

Πριν βγούμε στην εθνική και εν μέσω σφοδρής καταιγίδας, ένιωθα το σύστημα τετρακίνησης ενεργούς κατανομής της ροπής να δουλεύει υπερωρίες. Τόσο ο κάθε άξονας, όσο και η κάθε πλευρά των τροχών, μπορεί να “λάβει” μέχρι και το 99% της ροπής του κινητήρα, πάντα με γνώμονα την βέλτιστη πρόσφυση. Επίσης, με δεδομένο, πως το Levorg δανείζεται το πάτωμα του WRX STI, ο τεχνικός διευθυντής της εταιρίας μας ενημέρωσε ότι οι γωνίες κάμπερ και κάστερ του Levorg είναι πρακτικά ταυτόσημες με αυτό.

Έτσι, στην πανέμορφη ορεινή διαδρομή της Δεσφίνας, στις φουρκέτες και στις “σφιχτές” καμπές, το Levorg σου δίνει την εντύπωση ότι είναι φτιαγμένο γι’αυτές. Τα επίπεδα πρόσφυσης στο βρεγμένο επαρχιακό δίκτυο, είναι εντυπωσιακά ψηλά, ιδιαίτερα στην έξοδο των στροφών, καθώς ακόμα και με “τσεκούρωμα” του γκαζιού το αυτοκίνητο επιταχύνει ομαλά και χωρίς καμία περιττή κίνηση στο τιμόνι. Ο μόνος προβληματισμός μου ήταν “πόσο πιο γρήγορα μπορώ να μπω στην επόμενη στροφή“, με τις κλίσεις στις στροφές να είναι σχεδόν ανύπαρκτες.

Με απενεργοποιημένα τα ηλεκτρονικά βοηθήματα, θα νιώσεις ότι το set-up της ανάρτησης έχει γίνει με γνώμονα την ουδέτερη συμπεριφορά του. Αν το πιέσεις λίγο ακόμα, και με ένα ελαφρύ φλικάρισμα, μετουσιώνεται σε προοδευτικό και απόλυτα ελεγχόμενο γλίστρημα με τα “τέσσερα”, χωρίς να σε τρομάζει καθόλου.

Η απόσβεση που προσφέρει το αυτοκίνητο, αν και προοδευτική δεν αφήνει περιθώρια για συμβιβασμούς. Η ανάρτηση κάνει πολύ καλή δουλειά κρατώντας τους τροχούς ανά πάσα στιγμή στο έδαφος, αλλά τα σφιχτά ελατήρια και τα μεγάλης διαδρομής αμορτισέρ, ίσως προκαλέσουν ξερές αντιδράσεις και μερικές ταλαντώσεις πάνω από μεγαλύτερες ανωμαλίες. Πάντως το βάρος του τιμονιού είναι ιδανικό και εμπνέει άφθονη εμπιστοσύνη, με την αμεσότητα του να είναι υποδειγματική, με την διάμετρο του κύκλου στροφής φτάνει τα 10,8 μέτρα.

Η εμπειρία με το CVT ήταν ανώτερη από οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο κιβώτιο έχουμε δοκιμάσει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είμαστε απόλυτα ικανοποιημένος με την λειτουργία του. Όταν κινηθείς ήρεμα, θα διαπιστώσεις την εξαιρετικά ομαλή και γραμμική λειτουργία του συνόλου, που διαχειρίζεται ομαλότερα τη δύναμη του κινητήρα, έχοντας καλύτερη απόκριση στις εντολές του γκαζιού. Επίσης, νιώθεις μια πολύ ομαλή και συνεχόμενη επιτάχυνση, χωρίς το παραμικρό κόμπιασμα. Είναι τέτοιου βαθμού η πρόθεση του να προσφέρει απροβλημάτιστη οδήγηση, που θα το αποκαλούσες καλύτερο και από διπλοσύμπλετο. Όταν, όμως ανεβάσεις ρυθμούς και ενώ υπάρχουν προκαθορισμένες σχέσεις θα νιώσεις ότι δεν συμβαδίζει απόλυτα με τον χαρακτήρα που θέλει να του δώσει η Subaru. Κοινώς, όσο περισσότερα ζητάς, τόσο πιο πολύ δείχνει την υστέρηση του σε σχέση με κάποιο διπλόδισκο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι η δύναμη και η ροπή του κινητήρα είναι αρκούντως επαρκείς για να προσφέρουν συγκινήσεις και να ταξιδεύεις ξεκούραστα με μεγάλες μέσες ωριαίες ταχύτητες. Κλείνοντας, στον τομέα την πέδησης, το Levorg χρησιμοποιεί αεριζόμενα δισκόφρενα σε όλους τους τροχούς, με το πεντάλ να έχει πολύ καλή αίσθηση, όντας δυνατά και σταθερά σε απόδοση.

Η οδήγηση του νέου Subaru Levorg είναι πραγματική απόλαυση. Θα χαρείς κάθε χιλιόμετρο της διαδρομής, όντας ένα από τα πιο ολοκληρωμένα αυτοκίνητα που έχουμε οδηγήσει. Ο στιλάτος και σπορ σχεδιασμός συνδυάζεται με μιας υψηλού επιπέδου οδηγική συμπεριφορά, που αρμόζει σε ένα sports tourer. Το Levorg επιτυγχάνει τον συνδυασμό υψηλής ποιότητας σχεδιασμού, packaging, επιδόσεων και ασφάλειας, ενισχύοντας την αξία σε όλους αυτούς τους τομείς. Δυστυχώς, για την ελληνική αγορά αποτελεί εναλλακτική πρόταση, που όμως χωρίς κανέναν δισταγμό δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τον ανταγωνισμό.

[See image gallery at www.autoblog.gr]

Subaru Levorg DIT 17Σύστημα ΜετάδοσηςΜόνιμη Τετρακίνηση Symmetrical All-Wheel Drive – Σύστημα Τετρακίνησης ενεργούς κατανομής ροπήςΔιαστάσεις – (Συνολικό μήκος/πλάτος/ύψος)4.690 x 1.780 x 1.485 mm – 4.690 x 1.780 x 1.490 mmΜεταξόνιο2.650 mmΚινητήρας1.6 Boxer, 4-κύλινδρος, 16-βάλβιδος DOHC βενζινοκινητήρας turbo άμεσου ψεκασμού (DIT)Κυβισμός1.600 ccΜετάδοσηLineatronic (Continuously Variable Transmission (CVT) με πλήρως αυτόματο ηλεκτρονικό έλεγχο) Μεγίστη Ισχύς170ΗΡ / 4.800 – 5.600rpmΜεγίστη ροπή250Nm / 1.800 – 4.800rpmΜέγεθος ελαστικών215/50 R17 225/45 R18Θέσεις επιβατών5

Keywords
test drive, test, drive, subaru, test, drive, subaru, test drive, wrx sti, τελη κυκλοφοριας 2014, audi a4, sports, wrx, sti, ελλαδα, διστομο, αθηνα, καιρος, χλμ, cvt, ιθύνοντες, νέα, ncap, boxer, euro, σημαίνει, οφείλεται, trip, μπλε, lcd, cla, brake, audi, αποσυρση, usb, auto, hill, vehicle, blind, lane, cross, γνώμονα, image, autoblog, turbo, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, mercedes, αποσυρση αυτοκινητων 2011, εκθεση γενευης, αξια, Καλή Χρονιά, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, θεμα εκθεσης 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, 600 δις, αλλαγη ωρας 2012, τελη κυκλοφοριας 2013, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, cla, δυνατα, cvt, αλογα, αυτοκινητα, αυτοκινητο, γωνιες, δουλεια, εθνικη, ζαντες, ηχεια, θεμα, ιχνος, οθονες, οικονομια, υψος, ωρα, audi, lcd, ncap, αγορα, αμορτισερ, ανοιξη, αξονας, απλα, ατμοσφαιρα, βοηθηματα, γαλαξιδι, γινει, γνώμονα, δεδομενο, δυναμη, δυνατοτητα, δυστυχως, δειχνει, δωσει, δικτυο, εγινε, εδαφος, ευκολα, υπαρχει, εκθεση, εκτιμηση, ελαστικα, εξι, επενδυσεις, επρεπε, επτα, ερχεται, εταιρια, ετοιμο, ετων, ευρωπη, ιδια, ιδιο, ισχυει, ιαπωνικη, ιθύνοντες, ηρεμα, κινηση, κυλινδρος, λειτουργια, λεπτομερειες, μαξιλαρια, μηκος, μειωση, μπλε, μοντελα, μορφη, μπορεις, παντα, οδηγηση, οθονη, ονομα, οντας, ουσια, οφελος, οφείλεται, οχηματα, οχθη, παρουσιαση, πιο πολυ, ποιοτητα, πλαστικα, πωλησεις, ρεζερβουαρ, ρυθμιση, ροπη, σιγουρα, σιγουρο, σειρα, σωμα, τοκιο, υψηλη, φιμε, φτανει, φορα, χαλανδρι, χαμογελο, χλμ, χρωμα, auto, ασφαλεια, audi a4, blind, boxer, cross, ευθεια, εξοπλισμος, euro, revolution, hill, ιδανικο, ιδιαιτερα, image, ηλεκτρονικα, κρεβατι, lane, μπρατσα, νιωθεις, sports, οργανα, πληροφοριες, autoblog, set, σημαίνει, σημα, ταξιδι, trendy, trip, turbo, wheel, usb, brake, vehicle, wrx, wrx sti, ξεχνας, ξεκινησε, sti
Αναζητήσεις
ελλαδα levorg test drive, subaru levorg παρουσιαση γαλαξιδι
Τυχαία Θέματα