Δύσκολα θα πιάσει η Tesla τον στόχο πωλήσεων για το 2015

Δεν έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τότε που η Tesla χαμήλωσε τις προσδοκίες της για τις πωλήσεις του 2015 και οι πρώτοι αμφισβητίες έκαναν την εμφάνιση τους. Η αλήθεια είναι ότι δεν λένε κάτι παράλογο. Μόλις 5 εβδομάδες απομένουν για το κλείσιμο του έτους και η Tesla έχει πουλήσει “μόλις” 33.174 αυτοκίνητα μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου. Με τις εκτιμήσεις

για τον Οκτώβριο να κάνουν λόγο για 3.500 αυτοκίνητα περίπου, το σύνολο των πωλήσεων φτάνει τα 36.674. Αυτό σημαίνει 3.667 αυτοκίνητα κάθε μήνα κατά μέσο όρο που με την σειρά του, σημαίνει ετήσιες πωλήσεις που δεν ξεπερνούν τα 44.008 αυτοκίνητα για το 2015.

Ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο η Tesla θα πιάσει τον στόχο των 50.000 αυτοκινήτων, είναι αν τους δύο εναπομείναντες μήνες πουλήσει τα διπλάσια αυτοκίνητα από αυτά που πουλά κατά μέσο όρο μέχρι τώρα: 6.663 για την ακρίβεια. Δύσκολο. Αν τελικά δεν πιάσει τον στόχο, θα είναι μία από τις ελάχιστες φορές που οι αναλυτές έχουν δίκιο. Κατά τη διάρκεια του έτους, τόσο η Morgan Stanley όσο και η Zacks εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους για το αν ο στόχος που έχει θέσει η Tesla είναι εφικτός. Αν δεν γίνει κάποιο θαύμα, θα αποδειχθεί ότι δεν ήταν. Το μόνο που μένει τώρα είναι να περιμένουμε και να δούμε και το πώς θα επηρεάσει το Model X τις πωλήσεις της εταιρίας. Όχι για το 2015, αφού οι περίπου 5.000 παραδόσεις Model X δεν θα αλλάξουν κάτι, αλλά για το 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα