Ricciardo: Πολύ σημαντικό το 2014 για ‘μένα

Μπορεί το 2014 η Red Bull Racing να έχασε τον τίτλο της Πρωταθλήτριας και τον Sebastian Vettel, ωστόσο έκανε μία πολύ σημαντική προσθήκη στις τάξεις της. Αυτή δεν είναι άλλη από τον Daniel Ricciardo, την μεγαλύτερη για πολλούς έκπληξη της φετινής σεζόν, αφού ίσως κανένας να μην περίμενε να τον δει να τερματίζει 71 βαθμούς και 2 θέσεις πάνω από τον Vettel.

Ο

Αυστραλός είναι, επίσης, ο μοναδικός οδηγός που κατάφερε να κερδίσει χωρίς να βρίσκεται μέσα στην W05, κάτι που φανερώνει την εξαιρετική προετοιμασία και δουλειά που έκανε όλη τη φετινή σεζόν. Όχι απλώς κατάφερε, λοιπόν, να έχει μια αξιοπρεπή πρώτη χρονιά σε μεγάλη ομάδα, αλλά έβαλε σε όλους μας τα γυαλιά, κάτι που έχει πολύ μεγάλη σημασία για τον ίδιο.

Νομίζω ότι η φετινή χρονιά ήταν ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα μου, ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση που ήθελα να πάω. Προφανώς, η Mercedes ήταν κυρίαρχη, αλλά μπόρεσε να κερδίσω τρεις φορές, έτσι ήταν μια σπουδαία χρονιά για ‘μένα. Μόλις κάνεις ένα βήμα, θέλεις να κάνεις ακόμα περισσότερα. Πάντα πίστευα ότι θα μπορούσα να το κάνω και πως, αν είχα τα εργαλεία, θα το έκανα, αλλά είναι έκπληξη το ότι είμαι ο μοναδικός οδηγός που έχει κερδίσει τη Mercedes.

Δεν πρόκειται να συμβιβαστώ με κάτι άλλο τώρα. Θα δούμε. Είμαι σίγουρος ότι η Mercedes θα είναι πολύ γρήγορη και την επόμενη σεζόν. Αλλά, υπάρχει η διαφορά που μπορεί να μειωθεί για ‘μάς, επομένως ελπίζω ότι μπορούμε να το κάνουμε και ανυπομονώ για το μέλλον.

Ο 25χρονος έδειξε κι εξαιρετικό χαρακτήρα μέσα σε αυτή την προσωπική επιτυχία, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να συνεχίσει να δουλεύει με τα πόδια στο έδαφος, ενώ κάτι που έχει ψυχολογική σημασία γι’ αυτόν είναι το γεγονός πως θα είναι έστω και άτυπα το νούμερο ένα στην RBR.

Keywords
Τυχαία Θέματα