Red Bull: Το σασί μας ήταν τόσο καλό όσο της Mercedes

218 λιγότερους βαθμούς συγκέντρωσε φέτος η Red Bull σε σχέση με την περσινή σεζόν. Η ομάδα του Milton Keynes είχε φανερά προβλήματα απόδοσης και ανταγωνιστικότητας, ενώ στους πρώτους αγώνες έπρεπε να αντιμετωπίσει και τα θέματα με την αξιοπιστία του Renault Energy F1-2015.

Η γαλλική εταιρεία

έχει πάρει την ευθύνη για τους μειωμένους βαθμούς της αυστριακής ομάδας, κάτι που κάνει τη Red Bull να πιστεύει ότι, με έναν πιο δυνατό κινητήρα, θα ήταν ικανή να κερδίσει κάποιους αγώνες. Μάλιστα, ο Daniel Ricciardo λέει πως το σασί της RB11 ήταν υψηλού επιπέδου, τόσο που έφτανε αυτό της Mercedes, μια δήλωση που σε κάποιους μπορεί να φαίνεται υπερβολική.

Είναι απογοητευτικό. Αν είχαμε περισσότερη δύναμη, θα μπορούσαμε να κερδίσουμε αγώνες, αλλά την ίδια στιγμή είναι ωραίο να ξέρουμε ότι έχομε καλά παιδιά στην ομάδα και καλό αυτοκίνητο. Είναι αρκετά ικανοποιητικό, γιατί τα παιδιά ξέρουν πως το έργο τους δούλεψε. Για ‘μένα, δεν είχαμε το ταχύτερο μονοθέσιο στην αρχή της χρονιάς, το σασί είχε κάποιες ελλείψεις, αλλά θεωρώ ότι η ομάδα έφερε το σασί εκεί που ήταν πέρυσι, δηλαδή ήταν τόσο καλό όσο αυτό της Mercedes.

Η έλλειψη δύναμης άμεσα σημαίνει πως είσαι πιο αργός στις ευθείες, αλλά έμμεσα είσαι και στις στροφές. Ο Christian Horner, επί κεφαλής της ομάδας, εξηγεί πως έπρεπε κάθε φορά να προσαρμόσουν τις ρυθμίσεις του μονοθεσίου, ώστε να καλύψουν την απώλεια δύναμης στις ευθείες μειώνοντας την αντίσταση στις πτέρυγες, κάτι που κάνει ένα μονοθέσιο πιο αργό όταν θέλει να στρίψει, αλλά και λιγότερο αποδοτικό στο φρενάρισμα.

Βλέπουμε όλες τις καλύψεις. Βλέπουμε τις κλίσεις στις πτέρυγες που έτρεχαν οι άλλοι, τα bolt-on wings, που εμείς δεν μπορούσαμε να έχουμε. Στη συνέχεια, βλέπουμε τις ταχύτητες στις στροφές κι εμείς ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί εκεί. Από τις αναλύσεις, το σασί ήταν σίγουρα πολύ ανταγωνιστικό και φυσικά οι αντίπαλοί μας το έβλεπαν αυτό. Από το Silverstone και μετά, το σασί ήταν εκεί που έπρεπε. Σε κάθε κομμάτι της πίστας που δεν χρειαζόταν πολλή δύναμη από την κινητήρα, βλέπαμε το μονοθέσιο να είναι πολύ ανταγωνιστικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα