Raikkonen: Αυτό που έκανα δεν ήταν εντελώς ηλίθιο

Με τις καλύτερες προοπτικές ξεκίνησε τον χθεσινό αγώνα ο Kimi Raikkonen, ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση μετά από την εκκίνηση. Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ιδανικά στη συνέχεια για τον Πρωταθλητή του 2007, που έχασε θέσεις, ωστόσο προσπάθησε στο τέλος να ανέβει στο βάθρο, κάνοντας την κίνησή του στον Valtteri Bottas.

Όπως είδαμε, η κατάληξη δεν ήταν αυτή που θα ήθελε ο Φινλανδός, με αποτέλεσμα η 5η θέση που πήρε να μετατραπεί τελικά σε 8η, μέσα από ποινή 30 δευτερολέπτων, προσφέροντας ταυτόχρονα

το πρωτάθλημα κατασκευαστών στη Mercedes. Ο οδηγός της Ferrari πιστεύει ότι ο συμπατριώτης του μάλλον δεν είδε ότι είναι στα δεξιά του, ενώ θεωρεί πως τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα.

Δε νομίζω πως αυτό που έκανα ήταν εντελώς ηλίθιο. Πήραμε μια απόφαση και ήταν μόνο δύο μονοθέσια, αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κοιτάξεις το περιστατικό. Ήμουν εκεί, αλλά ήξερε ότι ήμουν εκεί; Το ευτύχημα είναι ότι δεν ήταν ένα άσχημο ατύχημα, αλλά μέρος του αγώνα κι έτσι έγινε.

Ο επί κεφαλής της Scuderia, Maurizio Arrivabene, υποστηρίζει πως η ποινή που δόθηκε στον οδηγό του είναι άδικη, αφού θεωρεί ότι το ατύχημα ήταν μέρος του αγώνα και οι αγωνοδίκες δε θα έπρεπε να είναι τόσο αυστηροί με τον 35χρονο.

Είναι ένα αγωνιστικό ατύχημα. Αν κοιτάξετε το Μονακό, το ατύχημα του Ricciardo με τον Kimi ήταν λίγο-πολύ το ίδιο. Ήταν ένα αγωνιστικό ατύχημα, έτσι δεν βλέπω κανέναν λόγο που κάποιοι το είδαν διαφορετικά.

Παράλληλα, ο Raikkonen τονίζει ότι είναι πρόθυμος να βοηθήσει τον team-mate του στο πρωτάθλημα, καθώς ο ίδιος δεν μπορεί να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την 4η θέση, με τον Vettel να είναι τώρα 66 βαθμούς πίσω από τον Lewis Hamilton, χωρίς, ωστόσο, να έχεις ρεαλιστικές ελπίδες για τον τίτλο.

Όλοι ξέρουμε τους κανόνες, και αυτό είναι κάτι φυσιολογικό. Προφανώς, δεν είμαι στη μάχη του πρωταθλήματος, έτσι, αν υπάρξει ανάγκη, τότε εντάξει. Προσπαθώ να πάρω το μέγιστο για την ομάδα και αυτό δεν είναι ένα θέμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα