Hulkenberg: Ο πρώτος αγώνας του 2014 δεν θα είναι αρκετός για να μας δείξει την δυναμική των ομάδων.

Το πρωτάθλημα του 2014, ξεκινάει στην ουσία σε δυο εβδομάδες από σήμερα, με το πρώτο χειμερινό τεστ στην πίστα Jerez της Ισπανίας, στις 28 Ιανουαρίου. Οι αλλαγές σε κινητήρες, συστήματα ανάκτησης της ενέργειας και αεροδυναμική, είναι πολλές και έχουμε αναφερθεί σε αυτές αναλυτικά, με το τρίτο και τελευταίο μέρος της τεχνικής ανάλυσης, να έρχεται σύντομα στο autoblog.gr. Τα νέα συστήματα αναμένεται

να δυσκολέψουν τους μηχανικούς των ομάδων, όπως θα κάνουν και τα μονοθέσια στους οδηγούς, αφού οι τελευταίοι θα πρέπει να αλλάξουν το οδηγικό τους στυλ.

Ο Nico Hulkenberg σε συνέντευξή του στο επίσημο site της Force India, τόνισε πως οι αλλαγές και οι απορίες σχετικά με τα μέρη των μονοθέσιων, είναι τόσες πολλές, που ακόμη και ο πρώτος αγώνας στην Αυστραλία, δεν θα είναι ικανός ώστε να μας δώσει καθαρή εικόνα για την δυναμική των ομάδων.

Αυτή τη στιγμή, κανείς δεν ξέρει πώς πρόκειται να είναι η νέα σεζόν και τα νέα αυτοκίνητα. Υπάρχουν πολλά ερωτήματα που δεν μπορούμε πραγματικά να απαντήσουμε, μέχρι να πατήσουμε πίστα και να τρέξουμε (τα αυτοκίνητα). Ούτε καν ο πρώτος αγώνας δεν θα μας πει την απόλυτη αλήθεια. Θα υπάρξουν πολλά στοιχεία που θα πρέπει να εξετάσουμε και να αναλύσουμε, ώστε να δουλέψουμε πάνω σε αυτά και να κάνουμε βήματα προς τα εμπρός.

Ποτέ άλλοτε στο παρελθόν δεν υπήρξε μια κατάσταση όπως αυτή, όταν μόλις δύο εβδομάδες πριν από το πρώτο τεστ, κανείς δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το πού βρίσκεται ο καθένας. Είναι μια μοναδική κατάσταση για όλους. Είναι μια πρόκληση, μια ευκαιρία να κάνουμε κάτι το ιδιαίτερο, αλλά από την άλλη πλευρά, μεγαλώνει την πιθανότητα να γίνουν λάθη, γι ‘αυτό θα πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας καλά.

Με την τελευταία πρόταση συμφωνεί και ο Διευθυντής Μηχανολογίας της Ferrari, Pat Fry, ο οποίος μας είπε πως η το 2014 αποτελεί μια τεράστια “ευκαιρία” για αποτυχία, εξαιτίας των πολλών αλλαγών και της ιδιαίτερης πρόκλησης που υπάρχει με την ψύξη των μονοθέσιων. Σύμφωνα με το Γερμανό οδηγό, το κλειδί για την επιτυχία δεν θα είναι άλλο από την εξέλιξη του μονοθέσιου καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, ώστε να μείνει η ομάδα ανταγωνιστική σε βάθος χρόνου, κάτι που δεν κατάφεραν στη Force India πέρσι.

Προφανώς, είναι πάντα ωραίο να ξεκινάς με δυνατό τρόπο, αλλά είναι επίσης πολύ σημαντικό να διατηρηθεί η δύναμη αυτή κατά τη διάρκεια του έτους, αφού, η σεζόν είναι αρκετά μεγάλη, από το Μάρτιο έως το Νοέμβριο. Πολλά μπορούν να συμβούν σε ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, και πέρυσι ήταν ένα πολύ καλό παράδειγμα: η φόρμα πολλών ομάδων ήρθε και παρήλθε στη διάρκεια του έτους.

Ο στόχος είναι να ξεκινήσουμε καλά και να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε αυτή την απόδοση σε όλη τη χρονιά. Αυτή είναι η πρόκληση, να διατηρήσουμε την εξέλιξη, να φέρνουμε νέα μέρη και να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί όλη την ώρα.

[Πηγή/Photo Copyrights: Sahara Force India]

Keywords
Τυχαία Θέματα