Hamilton: Δεν βλέπω τίτλο αυτή τη στιγμή, πρέπει να βρούμε 3 δευτερόλεπτα!

Ο απώτερος στόχος του Lewis Hamilton είναι, φυσικά, η κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος με τη Mercedes. Η γερμανική ομάδα θέλει να του δώσει ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο, ώστε να το συνδυάσει με τις οδηγικές του ικανότητες και να μπορεί να μάχεται για τον τίτλο. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Βρετανό, αυτό είναι αδύνατο να συμβεί με τα όσα έχει δει μέχρι στιγμής!

Νομίζω ότι ο κόσμος μιλά για μας

αυτή τη στιγμή. Ο Sebastian και ίσως ο Fernando λένε ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά δεν το βλέπω να γίνεται αυτό αυτή τη στιγμή. Φυσικά, αυτός είναι ο στόχος μας, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το μονοθέσιο ήταν 1 δευτερόλεπτο εκτός ρυθμού, ίσως και 2 μερικές φορές πέρυσι, και δεν έχουμε κερδίσει ένα δευτερόλεπτο. Ελπίζω να γίνει αυτό στο τέλος της σεζόν. Αυτός είναι ο στόχος μας, αλλά σίγουρα όχι στο ξεκίνημα.

Ο team-mate του, Nico Rosberg, έχει μια πολύ καλή γνώμη για την W04, έχοντας πει ότι οι Γερμανοί πλησιάζουν στην κορυφή, με το νέο τους μονοθέσιο να δείχνει ικανό για νίκες, με τη βελτίωση του μονοθεσίου να είναι πολύ καλύτερη τώρα, πάντα σύμφωνα με τον Rosberg.

Ο “Billion Dollar Man”, ωστόσο, συνεχίζει να διαφωνεί, καθώς τονίζει ότι η Mercedes θα πρέπει να κερδίσει μέχρι και 3 δευτερόλεπτα έως το τέλος τής σεζόν.

Δεν έχουμε κερδίσει 2 δευτερόλεπτα, και οι άλλες ομάδες έχουμε κερδίσει άλλο 1 δευτερόλεπτο σ’ αυτόν τον χειμώνα, έτσι δεν έχουμε κερδίσει 3 δευτερόλεπτα. Ας ελπίσουμε ότι, μέχρι το τέλος του έτους, θα έχουμε κερδίσει 3 δευτερόλεπτα, που είναι και ο στόχος μας. Αλλά, σίγουρα, όχι από την αρχή.

Ίσως αυτές οι δηλώσεις του Hamilton να είναι υπερβολικές. Η Mercedes δε δείχνει να είναι τόσο πίσω από την κορυφή, με την W04 να είναι αρκετά βελτιωμένη στο δεύτερο τεστ, παρόλο που δεν υπήρχαν αναβαθμίσεις. Αυτό ήρθε μέσα από την καλύτερη κατανόησή της από τους μηχανικούς, και θα υπάρξουν αναβαθμίσεις στο τελευταίο τεστ, στις 28 Φεβρουαρίου με 3 Μαρτίου. Ο Rosberg δείχνει αισιόδοξος, και είναι σχεδόν απίθανο η W04 να μην είναι γρήγορη στα χέρια τού Hamilton.

Βέβαια, όλα θα φανούν στους πρώτους αγώνες, και αν η W04 είναι αιώνες μακριά από την κορυφή, τότε όλο το Brackley καλά θα κάνει να επικεντρωθεί πλήρως στο 2014, αφού το 2013 θα είναι από νωρίς χαμένη υπόθεση. Φυσικά, η Formula 1 δεν είναι υποθέσεις, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε και στην πράξη αν όσο ισχυρίζεται ο 28χρονος.

[Πηγή: Reuters]

Keywords
Τυχαία Θέματα