Η έκδοση παραγωγής της Lamborghini Urus θα φορά υβριδικό κινητήρα

Το VW Group μπορεί ακόμη να μην έχει δώσει το πράσινο φως στο να περάσει στη παραγωγή η Lamborghini Urus, αλλά όταν αυτό συμβεί, το Ιταλικό SUV θα προσφέρεται με έναν υβριδικό plug-in κινητήρα. Πριν μερικές ημέρες είδαμε τα σκίτσα της έκδοσης παραγωγής ενώ ο Stephan Winkelmann, CEO της Lamborghini

είχε δηλώσει ότι στο SUV της εταιρίας ίσως ταίριαζε καλύτερα ένας υβριδικός turbo κινητήρας. Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι τα sport car της Lamborghini θα συνεχίσουν να φορούν ατμοσφαιρικούς κινητήρες και στο μέλλον.

Η Urus θα κατασκευαστεί πάνω στη πλατφόρμα του επόμενου Q7, το οποίο θα προσφέρεται σε plug-in υβριδική έκδοση. Οι φήμες αναφέρουν ότι η plug-in έκδοση της Urus θα φορά έναν V8 κινητήρα ο οποίος θα συνεργάζεται με ηλεκτροκινητήρες, αποδίδοντας συνολικά 670 άλογα. Ο Winkelmann δήλωσε ότι αν τελικά η Urus πάρει το πράσινο φως να περάσει στη παραγωγή, τότε θα προσφέρεται και με έναν άλλον κινητήρα, αλλά αρνήθηκε να προβεί σε περισσότερες δηλώσεις. Η λογική αναφέρει ότι αυτός θα είναι ο V10 5,2-λίτρων που θα φορά η Gabrera ή όπως αλλιώς ονομαστεί ο αντικαταστάτης της Gallardo.

[Πηγή: Ansa]

Keywords
Τυχαία Θέματα