H παραγωγή του Cadillac ELR σταμάτησε το Φεβρουάριο

Η Cadillac τον περασμένο Φεβρουάριο είχε ανακοινώσει, μέσω του προέδρου της Johan de Nysschen, ότι δεν θα υπάρξει νέα γενιά του ELR, καθώς το plug-in υβριδικό μοντέλο είναι μια μεγάλη απογοήτευση για την Αμερικανική φίρμα.

Αυτό που δεν είχε γίνει γνωστό, όμως, μέχρι σήμερα, είναι ότι τον ίδιο μήνα σταμάτησε η παραγωγή του μοντέλου, καθώς η Cadillac δεν έχει σκοπό

να επενδύσει κανένα δολάριο της στο μοντέλο της. Και αυτό γιατί μέσα στο 2015 πούλησε μόλις 1.024 μονάδες, 22% λιγότερα σε σχέση με το 2014, παρότι η Cadillac προχώρησε τόσο σε σημαντική μείωση της τιμής του, όσο και στην αναβάθμισή του.


Ο επικεφαλής προϊοντικής επικοινωνίας, David Caldwell, δήλωσε χαρακτηριστικά:

Η παραγωγή του Cadillac ELR ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Μια πολύ μικρή ποσότητα των μονάδων του ELR παραμένουν διαθέσιμα σήμερα στους εμπόρους. Αυτό το όμορφα σχεδιασμένο υβριδικό coupe αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα στη συνεχιζόμενη επέκταση της Cadillac.

Το ELR παρουσιάστηκε στα τέλη του 2013 και ουσιαστικά ήταν μια πολυτελής έκδοση του Chevrolet Volt, το οποίο πέρυσι πούλησε περί τις 15.000 μονάδες (-18% σε σχέση με το 2014).

Η General Motors αντί για την εξέλιξη διαδόχου θα επικεντρωθεί στην υβριδική έκδοση της μεγαλύτερης και γρηγορότερης CT6, η οποία θα λανσαριστεί σύντομα, με ένα 2-λίτρ0 τετρακύλινδρο turbo βενζινοκινητήρες και δύο ηλεκτροκινητήρες, με συνολική απόδοσης 335 άλογα και 586 Nm ροπής.

Keywords
Τυχαία Θέματα