GP Μονακό 2016: Οι επιλογές ελαστικών των οδηγών

Το διάσημο Grand Prix του Μονακό είναι το επόμενο που βρίσκεται στο πρόγραμμα της Formula 1. Είναι ο 6ος αγώνας της φετινής σεζόν, εκεί όπου οι Mercedes θα διεκδικήσουν ξανά τη νίκη, χωρίς αυτή τη φορά να υπάρξουν δράματα μεταξύ τους· τουλάχιστον θα προσπαθήσουν. Η γερμανική ομάδα θα πρέπει να είναι άκρως επιθετική και οι επιλογές ελαστικών που έδωσε σήμερα η Pirelli δείχνουν ακριβώς

αυτό.

Κατ’ αρχάς, γνωρίζουμε ότι οι διαθέσιμες γόμες θα είναι οι πιο μαλακές, δηλαδή η μαλακή, η πολύ μαλακή και η υπέρ-μαλακή, την οποία θα δούμε για πρώτη φορά φέτος. Η Mercedes, λοιπόν, θα έχει στη διάθεσή της 10 σετ υπέρ-μαλακής γόμας για τους οδηγούς της και μόλις δύο σετ πολύ μαλακής γόμας. Την ίδια προσέγγιση ακολούθησε η Red Bull Για τους Daniel Ricciardo και Max Verstappen, ενώ η Ferrari είναι λίγο πιο συντηρητική, με 9 σετ υπέρ-μαλακής γόμας, 2 πολύ μαλακής και 2 μαλακής γόμας.

Η μοναδική ομάδα με διαφορετικές επιλογές ανάμεσα στους οδηγούς της είναι η Renault, με τον Kevin Magnussen να είναι πιο επιθετικός όσον αφορά την υπέρ-μαλακή γόμα. Τέλος, η πιο συντηρητική ομάδα είναι η Manor, με μόλις 6 σετ υπέρ-μαλακής και 5 σετ πολύ μαλακής γόμας.

Από την Pirelli ορίζεται ένα σετ μαλακής γόμας κι ένας σετ πολύ μαλακής για τον αγώνα, ένα εκ των οποίων θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί υποχρεωτικά την Κυριακή. Επιπλέον, ένα σετ υπέρ-μαλακής γόμας θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί στο Q3, ενώ όσοι οδηγοί αποτύχουν να προκριθούν μέχρι την τελική φάση των κατατακτήριων θα έχουν το δικαίωμα να φορέσουν το συγκεκριμένο σετ υπέρ-μαλακής στον αγώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα