H Mercedes GP δοκίμασε νέα διάταξη εξάτμισης στο Magny-Cours

Η Mercedes στα πλαίσια δοκιμών αποκάλυψε το τελευταίο πακέτων εξατμίσεων στο Magny Cours την περασμένη Τρίτη. Η ομάδα του Ross Brawn αποφάσισε να πειραματιστεί με τις νέες εξατμίσεις (χρησιμοποιεί τις ίδιες εξατμίσεις και η McLaren) για ένα ολόκληρο τριήμερο στο Magny Cours με το δοκιμαστή της, Sam Bird, να δηλώνει ευχαριστημένος από την πρώτη μέρα δοκιμών, τονίζοντας ότι υπήρξε μία παραγωγική προσπάθεια από την οποία συλλέχθηκαν πολλά δεδομένα. Γεγονός που άφησε την ομάδα ευχαριστημένη αλλά και ταυτόχρονα με πολλά συμπεράσματα

τα οποία θα πρέπει να μελετηθούν κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Επίσης, ο Ross Brawn τόνισε ότι με προσεκτική δουλειά, θα μπορέσει η ομάδα να τονώσει τις επιδόσεις του αυτοκινήτου ιδιαίτερα στις χαμηλές στροφές ούτως ώστε να μην καταπονούνται τα πίσω ελαστικά κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Επίσης, η Mercedes φιλοδοξεί να δοκιμάσει μέσα σ’αυτό το τριήμερο και Double DRS, (DDRS) το οποίο η Lotus προσπάθησε (δεν τα κατάφερε λόγω καταρρακτωδών βροχών) να δοκιμάσει το τριήμερο (συγκεκριμένα την Παρασκευή) του Βελγικού Grand Prix.

Πέρα απ’τη Mercedes, στις δοκιμές βρέθηκαν επίσης οι Ferrari και Force India. Πίσω από το τιμόνι της Ferrari ήταν ο Jules Bianchi (σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο – 1:18:070) ενώ για την Force India o Luiz Razia ο οποίος σημείωσε 1:18:535 και ήταν μισό δευτερόλεπτο πιο αργός.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα