H FIA θα χρησιμοποιήσει ηλεκτρονικό έλεγχο των ορίων της πίστας στην Ουγγαρία

Το ξενέρωμα που συνεχίζει να μας προσφέρει η Formula 1 αρχίζει να φέρνει σε βαρέλι δίχως πάτο. Μετά τις εκκινήσεις πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας στην υποψία βροχής, τις ποινές για τα team radios και την αλλαγή ζελατίνας και το ανεκδιήγητο HALO (για το τελευταίο από τώρα κρατάμε κάβα τομάτες), ήρθε ένα νέο χτύπημα να τεστάρει την ολοένα φθίνουσα υπομονή μας.

Η FIA

είναι αποφασισμένη να κάνει τους οδηγούς να μην πηγαίνουν παραπέρα από τα kerbs που οριοθετούν την πίστα, για αυτό και στην Ουγγαρία θα εφαρμόσει πιλοτικά ηλεκτρονική “αστυνόμευση”.

Συγκεκριμένα, στις στροφές 4 και 11 του Hungaroring έχουν τοποθετηθεί διπλά kerbs πλάτους 1,6 μέτρων δίπλα στα κανονικά, τα οποία περιέχουν αισθητήρες που θα στέλνουν σήμα στους αγωνοδίκες όταν διαγνώσουν πως κάποιο μονοθέσιο πατάει και με τους 4 τροχούς εκτός προκαθορισμένης πορείας.

Στις καμπές 6 και 7 ακολουθείται η παραδοσιακή λύση του kerb – γκοτζίλα, με τα sausage kerbs που έσπασαν αναρτήσεις (ας μην πω και τι άλλο…) στην Αυστρία να αντικαθίστανται με ατσάλινα ύψους 50mm (τα ίδια κτήνη που έχει και η πίστα του Άμπου Ντάμπι).

To Gran Turismo πιστεύω το θυμάσαι. Αν παίζεις ακόμα, τόσο το καλύτερο. Στα διπλώματα είχε μια πολύ σπαστική δικλείδα, όπου σε περίπτωση που πάταγαν και οι 4 τροχοί εκτός σου γέμιζε την οθόνη με ένα μεγαλοπρεπέστατο “FAILED” (μου έχει τύχει να είναι έξω 4 παρά κάτι χιλιοστά και να μην με ακυρώνει).

Τότε, λοιπόν, θεωρούσα μέγιστη χαζομάρα να κόβεσαι για κάτι που συμβαίνει συνέχεια κατά τη διάρκεια κανονικών δοκιμαστικών ή αγώνα. Με πολλά χρόνια καθυστέρησης, ήρθε η FIA να κάνει νόμο ένα -ουσιαστικά- spam ηλεκτρονικού παιχνιδιού. Πόσο προφητικό πια;

Keywords
Τυχαία Θέματα