Ξεχασμένο πρωτότυπο: Dodge Sling Shot

Πίσω στο, όχι και τόσο μακρινό, 2004, στην έκθεση αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, η Dodge παρουσίασε ένα μικρό διθέσιο roadster, το Sling Shot, με το οποίο στόχευε σε ένα νεότερο ηλικιακά κοινό. Την περίοδο εκείνη, ο όμιλος Chrysler βρίσκονταν σε συνεργασία με την Daimler, οπότε η Dodge εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και παρουσίασε το συγκεκριμένο

πρωτότυπο.

Η βάση του ήταν το Smart Roadster, και σύμφωνα με την αμερικάνικη εταιρεία, το Sling Shot είχε σχεδιαστεί για να προσφέρει την μέγιστη διασκέδαση και λειτουργικότητα. Διέθετε όλα τα συστατικά που θα αποτελούσαν εγγύηση για απολαυστική οδήγηση που ζητούν οι αγοραστές των roadsters. Πίσω κίνηση, κινητήρα στο πίσω μέρος, μηχανικό κιβώτιο 5 ταχυτήτων και ανεξάρτητη ανάρτηση στους τέσσερις τροχούς.

Κίνηση έπαιρνε από έναν τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης που απέδιδε 100 άλογα, αλλά επέτρεπε στο ελαφρύ αμάξωμα του Slang Shot να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε περίπου 10 δευτερόλεπτα, ενώ η εταιρεία υπόσχονταν ότι θα ήταν πολύ οικονομικό με κατανάλωση περίπου 5,2 λίτρα/χλμ.

Το πρωτότυπο διέθετε αφαιρούμενη οροφή και η σχεδίαση του θύμιζε τα muscle cars της εταιρείας, την περίοδο του 1960 και 1970. Από θέμα διαστάσεων θα μπορούσε να ανήκει στα kei cars όπως το Honda S660. Την περίοδο εκείνη είχαν ξεκινήσει τα προβλήματα στο γάμο της Chrysler με την Daimler ο οποίος έληξε άδοξα μετά από τρία χρόνια και έτσι το Sling Shot δεν πέρασε ποτέ στην παραγωγή.

Dodge Slingshot Concept Vehicle 200402:36 Dodge Slingshot01:01

[See image gallery at www.autoblog.gr]

Keywords
Τυχαία Θέματα