GP Σιγκαπούρης 2016: Οι επιλογές ελαστικών των οδηγών

16:21 6/9/2016 - Πηγή: AutoBlog

Σε σχεδόν δύο εβδομάδες πραγματοποιείται ο 15ος αγώνας της φετινής σεζόν της Formula 1, στους δρόμους της Σιγκαπούρης, με την ασιατική χώρα να φιλοξενήσει τα μονοθέσια της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού στις 16-18 Σεπτεμβρίου, και πριν λίγο η Pirelli ανακοίνωσε τα 13 σετ των ελαστικών που θα χρησιμοποιήσουν οι οδηγοί.

Κατ’ αρχάς, οι διαθέσιμες γόμες θα είναι η μαλακή, η πολύ

μαλακή και η υπέρ μαλακή. Αυτό που βλέπουμε είναι πως οι οδηγοί της Mercedes επέλεξαν διαφορετική στρατηγική, τόσο μεταξύ τους όσο και σε σχέση με τη Ferrari, όντας λιγότερο επιθετική, με τον Hamilton να επιλέγει 3 μαλακές, 3 πολύ μαλακές και 7 σετ υπερ μαλακής γόμας, με τον Rosberg να έχει μια περισσότερη μαλακή και μια λιγότερη υπέρ μαλακή.

Στο άλλο άκρο βρίσκεται η Ferrari. Η ομάδα του Maranello επέλεξε 2 μαλακές και πολύ μαλακές γόμες για τον Sebastian Vettel, ενώ για τον Kimi Raikkonen 1 σετ μαλακής γόμας, 3 σετ πολύ μαλακής και 9 υπέρ μαλακές και για τους δύο οδηγούς της. Η Red Bull βρίσκεται κάπου στη μέση, με 2 σετ μαλακής, 4 σετ πολύ μαλακής και 7 υπέρ μαλακής γόμας για τους Daniel Ricciardo και Max Verstappen.

Οι ομάδες θα διαλέξουν για τους οδηγούς τους 10 από τα 13 σετ. Τα υπόλοιπα τρία σετ -ένα από κάθε γόμα- ορίζονται από την Pirelli. Ένα από αυτά θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί υποχρεωτικά την Κυριακή. Το σετ της υπέρ-μαλακής γόμας ορίζεται για το Q3. Ωστόσο, οδηγοί που θα αποκλειστούν από το τελευταίο μέρος των κατατακτήριων έχουν το δικαίωμα χρήσης στον αγώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα