Formula 1: 22 αγώνες στο καλεντάρι του 2014, η Pirelli μένει, έτοιμη η νέα Συμφωνία Ομόνοιας

H FIA έδωσε το προσωρινό καλεντάρι της Formula 1 για το 2014 το οποίο αποτελείται από 22 αγώνες, με το GP της Νέας Υόρκης (New Jersey) να βρίσκεται μέσα σε αυτούς, ενώ δεν υπάρχει αυτός της Ινδίας. Επίσης προστέθηκαν τα GP Αυστρίας, New Jersey, Μεξικό και Ρωσίας.

Επίσης κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, το οποίο έλαβε χώρα στη πόλη Dubrovnik της Κροατίας, έκλεισε και η νέα

Συμφωνία Ομόνοιας η οποία θα διαρκέσει έως το 2020 και έχει καλύτερους οικονομικούς όρους για τις ομάδες του πρωταθλήματος. Τόσο ο Bernie Ecclestone όσο και ο Jean Todt εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη νέα συνθήκη η οποία “παρέχει ένα πιο αποτελεσματικό πλαίσιο για τη διακυβέρνηση του πρωταθλήματος της Formula 1″.

Η νέα συμφωνία περιλαμβάνει τροποποιήσεις στα οικονομικά μεγέθη της Formula 1, έναν νέο κανονισμό στη λήψη αποφάσεων και συρρίκνωση στο σώμα επιτροπής της F1. Επόμενο βήμα είναι η συμφωνία να γίνει τριμερής, με τη συγκατάθεση των ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα.

Τέλος η FIA επιβεβαίωσε πως η Pirelli παραμένει ως ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της F1, αλλά όχι για πάντα, μιας και η Παγκόσμια Ομοσπονδία θα τρέξει διαγωνισμό για τους προμηθευτές ελαστικών στο μέλλον.

To προσωρινό πρόγραμμα της Formula για το 2014 είναι:

ΗμερομηνίαGrand PrixΤοποθεσία16 ΜαρτίουΑυστραλίαςΜελβούρνη30 ΜαρτίουΜαλαισίαςΣεπάνγκ6 ΑπριλίουΜπαχρέινΣακίρ20 ΑπριλίουΚίναςΣαγκάη27 ΑπριλίουΚορέαMokpo (προσωρινό)11 ΜαΐουΙσπανίαςΒαρκελώνη25 ΜαΐουΜονακόΜόντε Κάρλο1 ΙουνίουΝέας ΥόρκηNew Jersey (προσωρινό)8 ΙουνίουΚαναδάΜόντρεαλ22 ΙουνίουΑυστρίαRed Bull Ring6 ΙουλίουΜ. ΒρετανίαςSilverstone20 ΙουλίουΓερμανίαςHockenheim27 ΙουλίουΟυγγαρίαςHungaroring24 ΑυγούστουΒελγίουSpa- Francorchamps7 ΣεπτεμβρίουΙταλίαMonza21 ΣεπτεμβρίουΣιγκαπούρηςMarina Bay5 ΟκτωβρίουΡωσίαSochi12 ΟκτωβρίουΙαπωνίαςSuzuka26 ΟκτωβρίουAbu DhabiYas Marina9 ΝοεμβρίουΜεξικόMexico City (προσωρινό)16 ΝοεμβρίουΗΠΑAustin30 ΝοεμβρίουΒραζιλίαςInterlagos* Εκκρεμεί επιβεβαίωση

[Πηγή:FIA]

Keywords
Τυχαία Θέματα