Μία Citroen DS του 1964 με LS1 κάτω από το καπό πωλείται στο ebay!

Η κουλτούρα των restomods όπως έχουμε αναφέρει και παλαιότερα γνωρίζει όλο και μεγαλύτερη απήχηση στις Η.Π.Α. και όχι μόνο αλλά δεν με έχει πείσει ακόμα. Κάθε φορά που βλέπω ένα restomod αυτοκίνητο είτε το λατρεύω, είτε το μισώ. Αυτό όμως με έχει διχάσει. Πρόκειται για μία Citroen DS του 1964 η οποία… ας πούμε πως δεν είναι όπως την έβγαλε η Citroen από το εργοστάσιο.

Το αυτοκίνητο, δεν ξέρουμε σε ποιόν ανήκει αλλά οδηγείται από τον Alice Cooper.

Αν δεν ξέρετε ποιος είναι ο Alice Cooper να μάθετε! Αυτό σημαίνει πως ο νικητής της δημοπρασίας, που έχει “Buy it Now” 115.000$, εκτός από το όχημα, θα κερδίσει μία υπογεγραμμένη από τον Alice Cooper κιθάρα, μία υπογεγραμμένη φωτογραφία, δύο εισιτήρια για το Christmas Pudding Show του Cooper και την δυνατότητα να παίξει golf με τον θρύλο της shock rock!

Το θέμα μας όμως είναι το αυτοκίνητο. Η Citroen είχε πάρα πολλά πράγματα στην εποχή της: καινοτομία, τεχνολογία, άνεση, κορυφαία ποιότητα κύλισης και φρενάρισμα κ.ά. Ένα πράγμα όμως σίγουρα δεν είχε, έναν LS1 V8 κάτω από το καπό να αποδίδει πάνω από 400 άλογα. Τώρα όμως έχει και από αυτό. Πακέτο φυσικά με τον κινητήρα πάει και το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ για να αντέξει το όχημα την επιπλέον δύναμη, τόσο το αμάξωμα, όσο και το chassis έχουν αναπαλαιωθεί και βελτιωθεί. Επιπρόσθετα, υπάρχει και ένα roll cage για να αυξήσει περαιτέρω την ακαμψία και να προστατέψει τους επιβάτες σε κάποιο δυστύχημα. Από εκεί και πέρα, τα φρένα έχουν αναβαθμιστεί και στους τέσσερις τροχούς με δισκόφρενα της Willwood, η ανάρτηση παραμένει ρυθμιζόμενη αλλά αναβαθμίστηκε, η DS απέκτησε υδραυλικό τιμόνι και air condition. Το εσωτερικό είναι πλήρως ανακατασκευασμένο και αναβαθμισμένο με δερμάτινα καθίσματα, custom όργανα, LED φωτισμό και νέο ηχοσύστημα.

Ο ιδιοκτήτης ισχυρίζεται πως έχει ξοδέψει πάνω από 300.000$ για να φέρει το αυτοκίνητο στην κατάσταση που είναι τώρα και σωστά ισχυρίζεται πως δεν υπάρχει άλλη DS σαν αυτήν… στην Αμερική ή οπουδήποτε αλλού. Αν είναι καλό ή κακό αυτό, εσείς θα κρίνετε.



[Πηγή: eBay Motors]

Keywords
Τυχαία Θέματα