Force India VJM05

13:03 3/2/2012 - Πηγή: AutoBlog

Δύο νέα μονοθέσια είδαμε σήμερα, καθώς η Force India παρουσίασε και το δικό της όπλο για τη νέα σεζόν, την VJM05. Το ινδικό μονοθέσιο έχει κι αυτό το χαρακτηριστικό “σκαλοπατάκι”, ωστόσο το εμπρός μέρος δεν είναι τόσο άσχημο όσο της F2012.

Για να μιλήσουμε λίγο τεχνικά για την VJM05, η εμπρός

πτέρυγα θυμίζει έντονα έναν συνδυασμό Red Bull και Ferrari, αφού τα στελέχη είναι σχεδόν ίδια μ’ αυτά της περσινής RB7, και τα endplates σχεδόν ίδια με της 150° Italia. Στη μύτη του ρύγχους υπάρχει η ασύρματη κάμερα, κάτι που είναι σπάνιο, καθώς δεν είναι κάτω από τη μύτη, αλλά αποτελεί προέκταση της.

Η εμπρός ανάρτηση είναι γεωμετρίας push-rod, τα pod wings έχουν ίδιο σχεδιασμό με τον περσινό, και τα barge boards έχουν μικρότερο, τριγωνικό σχήμα. Σε αντίθεση με τις MP4-27 και F2012, οι καθρέφτες της VJM05 είναι από τους πιο χαμηλούς που μπορούμε να δούμε, προκειμένου να διαταράσσουν όσο το δυνατόν λιγότερο τη ροή του αέρα από το μέσον του μονοθεσίου και πίσω.

Οι εισαγωγές αέρα έχουν τριγωνικό σχήμα, ενώ κάτω απ’ αυτές, υπάρχει έντονο σκάψιμο. Η πίσω ανάρτηση είναι γεωμετρίας pull-rod, και το πίσω μέρος είναι αρκετά λεπτό, σίγουρα πιο λεπτό απ’ αυτό της VJM04.

Η ομάδα από την Ινδία στοχεύει στην 5η θέση της τελικής βαθμολογίας, ενώ οι οδηγοί της θα είναι οι Paul di Resta και Nico Hulkenberg.

Ακολουθούν φωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση…


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα
Force India VJM05,