Boullier: Δεν θα είμαστε οι μόνοι που θα απουσιάζουν στη Jerez

Η Lotus ανακοίνωσε πως δεν θα πάρει μέρος στις πρώτες χειμερινές δοκιμές, στη Jerez της Ισπανίας, χάνοντας έτσι τις 4 από τις 12 συνολικά ημέρες δοκιμών. Σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Nick Chester, το πρόγραμμα εξέλιξης της Ε22 βρίσκεται σε εφαρμογή εδώ και δυο χρόνια και το γεγονός πως το μονοθέσιο δεν θα είναι έτοιμο στις 28 Ιανουαρίου, μόνο θετικά δεν μπορεί να το δει κανείς. Πέρα από τα εκατοντάδες χαμένα χιλιόμετρα δοκιμών, πριν από μια σεζόν γεμάτη αλλαγές και

νέα συστήματα, το ερώτημα που εγείρεται δεν είναι άλλο από το χρηματικό και το κατά πόσο θα μπορέσει η ομάδα του Enstone να διατηρηθεί στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας και να διεκδικεί νίκες και το 2014.

Ο Eric Boullier, επικεφαλής της ομάδας, ήταν καθησυχαστικός σε πρόσφατες δηλώσεις του, τονίζοντας πως η καθυστερημένη παρουσίαση θα κάνει καλό στην ομάδα του, αφού θα έχει την ευκαιρία να κατασκοπεύσει τους αντιπάλους της, ενώ δήλωσε σίγουρος πως η Lotus δεν θα είναι η μοναδική απούσα από το πρώτο τεστ.

Θα δείτε, δεν θα είμαστε η μόνη ομάδα που δεν θα παρουσιαστεί στην Χερέθ. Αυτό το ξέρω σίγουρα.

Έχουμε ήδη πει, πριν από ένα μήνα, ότι πρόκειται να είναι οριακό. Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες από τις ομάδες συμφώνησαν ότι επρόκειτο να είναι οριακό. Τότε ήταν η απόφαση που πήραμε (να απουσιάσουμε από τη Jerez).

Είναι αλήθεια ότι το αυτοκίνητο δεν θα είναι έτοιμο στην ώρα του, αλλά θα είναι έτοιμο αμέσως μετά από αυτό (το τεστ) και κατά κάποιο τρόπο, αυτό δεν είναι κακό, επειδή θα έχουμε το χρόνο να παρακολουθήσουμε τι κάνουν οι άλλοι και κανείς δεν θα είναι σε θέση να παρακολουθήσουν τι κάνουμε εμείς. Θυμηθείτε, φέτος είναι μια χρονιά με μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς, έτσι, όλοι θα παρακολουθούν πολύ προσεκτικά το τι έχουν κάνει οι υπόλοιποι.

Πήραμε την απόφαση, έχοντας στο μυαλό μας πως θα χάσουμε το ένα τρίτο των δοκιμών, έτσι πρέπει να επικεντρωθούμε στο να κάνουμε τα πράγματα λίγο διαφορετικά, ώστε να βεβαιωθούμε ότι δεν θα χάσουμε πάρα πολλά.

Τα τελευταία χρόνια η μετέπειτα πρωταθλήτρια Red Bull, συνήθως έχανε το πρώτο χειμερινό τεστ της σεζόν, αλλά κατάφερνε να κερδίζει το χαμένο έδαφος στα επόμενα. Η βασική διαφορά σε σχέση με φέτος, πέρα από το μυαλό του Adrian Newey, είναι τα νέα συστήματα των μονοθέσιων, τα οποία σίγουρα θα δημιουργήσουν προβλήματα αξιοπιστίας και θα πρέπει να τεσταριστούν όσο το δυνατό περισσότερο. Προσωπικά, πιστεύω πως τα προβλήματα της Lotus είναι οικονομικά και δεν θα πόνταρα πάνω της, για το να είναι η έκπληξη του 2014. Ελπίζω να διαψευστώ…

[Πηγή: BBC | Photo Copyrights: Andrew Ferraro/Lotus F1 Team]

Keywords
Τυχαία Θέματα