Τραγωδία στο IndyCar με τον χαμό του Γουέλντον

Ο άγγλος οδηγός αγώνων, Νταν Γουέλντον, δύο φορές νικητής του θρυλικού Indy 500, έχασε τη ζωή του την Κυριακή (16/10), ύστερα από μια μεγάλη καραμπόλα 15 μονοθεσίων στην τελευταία κούρσα της σεζόν του αμερικανικού πρωταθλήματος IndyCar, στην πίστα του Λας Βέγκας.

Ο Γουέλντον προσπαθούσε να ανέβει στην κατάταξη έχοντας ξεκινήσει από τις τελευταίες θέσεις, όταν έπεσε πάνω σε ένα από τα αγωνιστικά που είχαν εμπλακεί στο πολυάριθμο

ατύχημα. Το αποτέλεσμα ήταν να βρεθεί στον αέρα, με το μονοθέσιό του να τυλίγεται στις φλόγες και να καταλήγει στον προστατευτικό φράχτη της στροφής 2.

Ο 33χρονος πιλότος μεταφέρθηκε αμέσως με ελικόπτερο σε τοπικό νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στα τραυματά του λίγες ώρες αργότερα.

Ο αγώνας σταμάτησε αμέσως μετά την καραμπόλα και διακόπηκε οριστικά δύο ώρες μετά, με όσους οδηγούς μπορούσαν να επιστρέφουν στην πίστα για να κάνουν πέντε γύρους στη μνήμη του Γουέλντον.

"Τη μία στιγμή κάνεις αστεία κατά την παρουσίαση των οδηγών και την επόμενη, ο Νταν πάει", δήλωσε συγκινημένος ένας από τους συναθλητές του, ο σκοτσέζος Ντάριο Φράντσιτι, ο οποίος μετά την ακύρωση της κούρσας πήρε τον τίτλο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

"Εχασα, χάσαμε όλοι, έναν καλό φίλο. Ολοι στο IndyCar Series τον θεωρούσαν φίλο. Ηταν τόσο καλό παιδί, ένας γόης".

Ο Γουέλντον είχε στεφθεί κι αυτός πρωταθλητής στο IndyCar το 2005, έχοντας κερδίσει τον αγώνα Indianapolis 500 εκείνη τη χρονιά, αλλά και φέτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα