Βουγιούκας: «Ο χρόνος δουλεύει υπέρ μας»

Στο Onsports μίλησε ο Ίαν Βουγιούκας, εκ των βασικών πρωταγωνιστών της νίκης του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο διεθνής σέντερ των πρωταθλητών Ευρώπης αναφέρθηκε τόσο στη χθεσινή (20/11) αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ, όσο και στο δύσκολο αγώνα που ακολουθεί με την

Ουνικάχα Μάλαγα, στην Ισπανία, για την 6η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Ο ίδιος δεν θέλησε να σταθεί στην προσωπική απόδοσή του στο ντέρμπι και επανέλαβε πόσο στοίχισαν στον Παναθηναϊκό τα λάθη, αφού θα μπορούσε να είχε κερδίσει με μεγαλύτερη διαφορά. Ωστόσο, εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη συνέχεια, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δουλεύουμε σκληρά για να φτάσουμε στο μάξιμουμ της απόδοσής μας και νομίζω πως ο χρόνος δουλεύει υπέρ μας». Αναλυτικά τα όσα είπε, μιλώντας στο Onsports…

- Ποιο ήταν το «κλειδί» της νίκης επί του Ολυμπιακού;

«Το γεγονός πως καταφέραμε να έχουμε τον έλεγχο του ρυθμού στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι. Στην τρίτη περίοδο χάσαμε λίγο τη συγκέντρωσή μας και δώσαμε κάποια εύκολα καλάθια στον Ολυμπιακό. Γενικά, πάντως, μπορεί να μην κάναμε την καλύτερη δυνατή εμφάνιση, αλλά δεν νομίζω πως κινδυνέψαμε σε κανένα σημείο του αγώνα».

- Σας επηρέασε η ήττα από την Μπάμπεργκ, στην Ευρωλίγκα;

«Δεν νομίζω. Αυτό ήταν διαφορετικό παιχνίδι. Σίγουρα, κάθε ήττα σε πληγώνει, αλλά ήμασταν συγκεντρωμένοι στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Με την Μπάμπεργκ δεν παίξαμε καλά και ήρθε η ήττα. Αφήσαμε εκείνο τον αγώνα πίσω μας και προσπαθήσαμε να μάθουμε από τα λάθη μας».

- Το αποτέλεσμα είναι τελικά αυτό που μετράει;

«Σίγουρα. Ειδικά σε ένα ντέρμπι όπως είναι αυτό με τον Ολυμπιακό μετράει πάντα η νίκη. Εμείς προσπαθήσαμε να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερη εμφάνιση, αλλά σε κάποια σημεία του αγώνα ήμασταν νευρικοί και υποπέσαμε σε λάθη. Δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι. Τουλάχιστον, όχι στο βαθμό που θέλουμε και πιστεύει ο προπονητής μας πως μπορούμε να φτάσουμε».

-Κόντρα στον Ολυμπιακό είχες εξαιρετική απόδοση, εξάλλου έπαιξες καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση της νίκης.

«Θα σου πω το τετριμμένο, δηλαδή πως δεν με ενδιαφέρουν οι δικοί μου αριθμοί, παρά μόνο το πώς θα βοηθήσω την ομάδα μου να φτάσει στη νίκη. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, ένα ντέρμπι στην έδρα μας με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, κι όλα τα παιδιά προσπαθήσαμε για το καλύτερο. Αυτό έκανα κι εγώ. Δεν κάνω τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από το να εκτελώ τις εντολές του προπονητή μου».

-Στη δεύτερη χρονιά σου στον Παναθηναϊκό αισθάνεσαι πιο εξοικειωμένος και σίγουρος;

«Αυτό είναι αλήθεια. Την πρώτη χρονιά δεν ήταν εύκολο. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγάλη ομάδα, με αυξημένες απαιτήσεις. Ύστερα από ένα χρόνο, έχω αφομοιώσει πλέον τη φιλοσοφία του κόουτς και σίγουρα αισθάνομαι καλύτερα. Από εκεί και πέρα, πάντα ο στόχος μου είναι να βοηθάω όσο μπορώ την ομάδα όταν είμαι στο παρκέ».

-Πότε πιστεύεις πως ο Παναθηναϊκός θα είναι έτοιμος;

«Έχουμε πολλούς νέους παίκτες, που καθημερινά δουλεύουν πολύ σκληρά, ώστε να μπουν στη φιλοσοφία της ομά

Keywords
Τυχαία Θέματα