Το sport.gr σας παρουσιάζει παίκτες-αστέρια που δεν έχουν καταφέρει να κατακτήσουν ένα δαχτυλίδι στο ΝΒΑ. Μέχρι φέτος...

Ντάλας Μάβερικς, Οκλαχόμα Θάντερ, Σικάγο Μπουλς και Μαϊάμι Χιτ είναι οι τέσσερις ομάδες που μάχονται αυτή την στιγμή για την πρόκριση στους μεγάλους τελικούς του ΝΒΑ, που θα κρίνουν ποια ομάδα θα στεφθεί πρωταθλήτρια του καλύτερου πρωταθλήματος στο κόσμο. Δεν είναι ωστόσο μονάχα οι ομάδες που μάχονται για δόξα. Το sport.gr σας παρουσιάζει ορισμένους σπουδαίους παίκτες που δεν έχουν καταφέρει ακόμα να φορέσουν δαχτυλίδι πρωταθλήματος, αλλά ελπίζουν πως φέτος θα είναι η σειρά τους… Ντέρικ Ρόουζ (Σικάγο Μπουλς)
Αποτελεί τον MVP της κανονικής διάρκειας στο ΝΒΑ, καθώς κατάφερε να οδηγήσει τους "ταύρους" στο καλύτερο σερί νικών-ηττών στο πρωτάθλημα (62-20). Οι Σικάγο Μπουλς έχουν ήδη ξεπεράσει εαυτών με την πρόκρισή τους στα ημιτελικά του ΝΒΑ και έχουν βάλει πλώρη για τον πρώτο τους τελικό μετά τον μακρινό 1998. Για να τα καταφέρουν χρειάζονται τρεις ακόμα νίκες επί των Μαϊάμι, ενώ σε περίπτωση που αναδειχτούν πρωταθλητές ο Ντέρικ Ρόουζ θα έχει καταφέρει σε ηλικία 22 ετών κάτι που δεν έχουν καταφέρει ακόμα οι Λεμπρον Τζέιμς, Ντιρκ Νοβίτσκι, Τζέισον Κιντ και πολλοί άλλοι. Αν πάλι δεν μπορέσει να κατακτήσει το πρώτο του δαχτυλίδι, δεν χάθηκε και ο κόσμος. Το μέλλον του ανήκει...Κάρλος Μπούζερ (Σικάγο Μπουλς)
Ο πρωταγωνιστικός ρόλος δεν του πήγαινε ποτέ, καθώς τόσο στους Κλίβελαντ όσο και στους Τζαζ απέτυχε σε αυτόν τον ρόλο (εκτός ίσως από τις εξαιρετικές εμφανίσεις του στα πλέι οφ του 2007). Φέτος έχει βοηθήσει τους Μπουλς τόσο στο επιθετικό κομμάτι, όσο και στο αμυντικό, κάτι που έχει κάνει την ομάδα του από τα φαβορί για τον τίτλο. Αν παρουσιαστεί στην συνέχεια των πλέι οφ, όπως στον πρώτο ματς κόντρα στους Μαϊάμι, τότε οι "ταύροι" έχουν πολλές πιθανότητες να ξεπεράσουν του Big Three και να διεκδικήσουν τον τίτλο. Αν πάλι αγωνιστεί όπως στο δεύτερο ματς τότε το πολυπόθητο δαχτυλίδι θα χρειαστεί κατά πάσα πιθανότατα να περιμένει κι άλλο...ΛεΜπρον Τζέιμς (Μαϊαμι Χιτ)
Οι συστάσεις είναι περιττές για τον Βασιλιά, που ωστόσο παραμένει χωρίς στέμμα. Ο Λεμπρόν Τζέιμς δεν έχει καταφέρει σε 8 χρόνιας καριέρας στο ΝΒΑ να φορέσει το δαχτυλίδι του πρωταθλητή και αν δεν το κατορθώσει ούτε φέτος τότε ο τίτλος του Βασιλιά είναι πιθανό να αρχίσει να χρησιμοποιείται περισσότερο για ειρωνικούς λόγους παρά για οτιδήποτε άλλο... Το καλοκαίρι άλλωστε αποχώρησε από τους Κλίβελαντ με προορισμό το Μαϊάμι, ώστε μαζί με τους Ντουέιν Ουέιντ και Κρις Μπος να γίνει επιτέλους πρώτος και με την βούλα. Ηρθε η ώρα του;Μάικ Μπίμπι (Μαϊάμι Χιτ)
Το 2002 έφτασε πιο κοντά από ποτέ στο πρωτάθλημα με την φανέλα των Σακραμέντο Κινγκς, ωστόσο οι Λέικερς ήταν αυτοί που χαμογέλασαν στο τέλος. Σχεδόν μία δεκαετία αργότερα, στα 33 χρόνια ο Μπίμπι έχει μία-ίσως τελευταία-ευκαιρία να φορέσει το δαχτυλίδι του πρωταθλητή του ΝΒΑ. Αυτή την φορά δεν είναι οι "λιμνάνθρωποι" που βρίσκονται στον δρόμο του προς την δόξα αλλά οι "ταύροι". Επανάληψη του 2002 ή εξιλέωση;Κέβιν Ντουράντ (Οκλαχόμα Θάντερ)
Η περίπτωση του Ντουράντ μοιάζει με αυτή του Ντέρικ Ρόουζ. Αν καταφέρει να οδηγήσ
Keywords
Τυχαία Θέματα