Τα όνειρα έγιναν... εφιάλτες

Μπορεί στα μισά της σεζόν να μην κερδίζονται οι τίτλοι, αλλά σίγουρα για ομάδες που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν είναι σημαντικό τέτοια εποχή να βρίσκονται σε τροχιά κορυφής. Οι ομάδες που θα μας απασχολήσουν, ξεκίνησαν με όνειρα, τα οποία στην πορεία έγιναν... εφιάλτες.

Αγγλία - Τσέλσι
Απέχει 11 βαθμούς από την κορυφή και σίγουρα όταν ξεκινούσε το πρωτάθλημα, οι στόχοι της ήταν διαφορετικοί και έφταναν έως και την κατάκτηση του τίτλου, κάτι που τώρα με μοιάζει με... mission impossible.

Πού "αιμορραγεί" η ομάδα του Αντρε-Βίλας Μπόας; Στα ντέρμπι.... Μετρήστε: Ηττες από Γιουνάιτεντ,

Σίτι, Αρσεναλ (εντός), Λίβερπουλ (εντός) και ισοπαλία με την Τότεναμ εκτός!

Θέση: 4η
Απέχει από την κορυφή: 11β.

Γαλλία - Μαρσέιγ
Ξεκίνησε το πρωτάθλημα ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για τον τίτλο, αλλά όταν στην αφετηρία μετράς έξι ματς χωρίς νίκη (η 1η της στην 7η αγωνιστική με την Εβιάν), σαφώς και δεν μπορείς να έχει τέτοιες φιλοδοξίες.

Εκτός από το κάκιστο ξεκίνημα, πληρώνει και τους πολλούς "πεταμένους" βαθμούς στο -κατά τ' άλλα... φρούριο- Βελοντρόμ.

Θέση: 6η
Απέχει από την κορυφή: 9β.

Γερμανία - Μπάγερ Λεβερκούζεν
Στη θέση της θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η Βόλφσμπουργκ, η οποία όμως δεν ξεκίνησε τη σεζόν με πολλές φιλοδοξίες. Αντίθετα, στο Λεβερκούζεν είχαν βάλει ψηλά τον πήχη. Λανθασμένα, όπως αποδεικνύεται, μιας και το μόνο που μπορεί να διεκδικήσει η Μπάγερ πλέον είναι μια θέση στο Europa.

"Πληγή" για την ομάδα αποτελεί η έδρα, καθώς σε σύνολο 8 αγώνων, μετρά μόλις 3 νίκες (3 ήττες και 2 ισοπαλίες).

Θέση: 6η
Απέχει από την κορυφή: 11β.

Ελλάδα - Αρης
Μπορεί να μην ξεκίνησε με στόχο τον... τίτλο, αλλά σίγουρα η εξασφάλιση μιας "ευρωπαϊκής" θέσης ήταν (παραμένει;) μέσα στα σχέδια του. Η πορεία που διαγράφει όμως η ομάδα της Θεσσαλονίκης μόνο προς αυτή την κατεύθυνση δεν οδηγεί, μιας και σε 12 ματς έχει συγκεντρώσει μόλις 11 βαθμούς!

Θέση: 12η
Απέχει από την κορυφή: 22β.

Ιταλία - Ιντερ
Πάλι καλά -για την ίδια και τους οπαδούς της- που πήρε τα πάνω της στην πορεία του πρωταθλήματος, γιατί αν συνέχιζε με τους ρυθμούς που ξεκίνησε, θα... γυρίζαμε την οθόνη ανάποδα, για να τη βρούμε στη βαθμολογία. Μπορεί το come back της να βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά έχει ήδη χάσει έδαφος το οποίο δύσκολα θα καταφέρει να καλύψει. Εξι ήττες σε σύνολο 16 αγώνων, για μια ομάδα των.. κυβικών της Ιντερ είναι πάρα πολλές.

Θέση: 5η
Απέχει από την κορυφή: 8β.

Τουρκία - Τραμπζονσπόρ
Είναι η ομάδα που άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στο Champions League, παίρνοντας τη θέση της Φενέρμπαχτσε. Τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στην Τουρκία, ωστόσο φέτος... αγκομαχάει.

Θέση: 8η
Απέχει από την κορυφή: 13β.

Keywords
Τυχαία Θέματα