Προεπισκόπηση NBA: Νόρθγουεστ Ντιβίζιον

Εχοντας ολοκληρώσει την παρουσίαση των ομάδων της ανατολικής περιφέρειας του NBA, μεταφερόμαστε στη Δύση για να ρίξουμε μια ματιά στις πέντε ομάδες που απαρτίζουν την Νόρθγουεστ Ντιβίζιον.

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (Τοπ 10 2010-11)
Βασική 5άδα: Ράσελ Γουέστμπρουκ, Θάμπο Σεφολόσα, Κέβιν Ντουράντ, Σερζ Ιμπάκα, Κέντρικ Πέρκινς
Από τον πάγκο: Ερικ Μέινορ, Τζέιμς Χάρντεν, Λάζαρ Χέιγουορντ, Νικ Κόλισον, Ναζρ Μοχάμεντ
Προπονητής: Σκοτ Μπρουκς
Περσινά αποτελέσματα
Κανονική περίοδος: 55-27 (4η θέση Δύσης)
Πλέι-οφ:

Τελικοί Περιφέρειας

Οι Θάντερ είναι η ανερχόμενη δύναμη της Δύσης και το δίδυμο Γουέστμπρουκ-Ντουράντ αποτελεί εγγύηση ότι θα συνεχίσουν στο ίδιο μονοπάτι. Είναι μια νεανική και φιλόδοξη ομάδα που χτίστηκε με προσεκτικές κινήσεις τα προηγούμενα χρόνια, και τα μέλη της είχαν την ευκαιρία να ωριμάσουν και να εξελιχθούν μαζί. Μετά την απόκτηση των Πέρκινς και Μοχάμεντ πέρυσι, απέκτησαν τη στιβαρή παρουσία κάτω από το καλάθι που χρειάζονταν, οπότε δεν υπάρχει λόγος γιατί να μην κάνουν το επόμενο βήμα φέτος και να παίξουν σε τελικούς NBA.

Ντένβερ Νάγκετς (Τοπ 10 2010-11)
Βασική 5άδα: Τάι Λόσον, Αρον Αφλάλο, Ντανίλο Γκαλινάρι, Νενέ, Τιμοφέι Μοζγκόφ
Από τον πάγκο: Αντρε Μίλερ, Ρούντι Φερνάντεθ, Κόρεϊ Μπρούερ, Αλ Χάρινγκτον, Κρις Αντερσεν (Κώστας Κουφός)
Προπονητής: Τζορτζ Καρλ
Περσινά αποτελέσματα
Κανονική περίοδος: 50-32 (5η θέση Δύσης)
Πλέι-οφ: 1ος γύρος

Πολλοί πίστευαν η πολύκροτη φυγή του Αντονι για τη Νέα Υόρκη θα έβαζε τους Νάγκετς επίσημα σε φάση αναδόμησης. Κι όμως, απέδειξαν άμεσα ότι υπάρχει ζωή και χωρίς τον Καρμέλο, ολοκληρώνοντας την κανονική περίοδο με ένα σερί 18-7, ενώ στην ποστσίζον δυσκόλεψαν την Οκλαχόμα Σίτι περισσότερο απ' ό,τι δείχνει ο τελικός αποκλεισμός τους σε πέντε παιχνίδια. Η εξασφάλιση της παραμονής των Αφλάλο και Νενέ, και η μετατροπή του πλεονάζων Φέλτον σε δύο εξαιρετικές λύσεις στα γκαρντ (Μίλερ, Φερνάντεθ), σταθεροποιεί το στάτους του Ντένβερ ως μια καλή ομάδα πλέι-οφ. Οποιος κάνει το λάθος να τους υποτιμήσει, ας είναι προετοιμασμένος να το πληρώσει ακριβά.

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς (Τοπ 10 2010-11)
Βασική 5άδα: Ρέιμοντ Φέλτον, Γουέσλεϊ Μάθιους, Τζέραλντ Γουάλας, ΛαΜάρκους Ολντριτζ, Μάρκους Κάμπι
Από τον πάγκο: Νόλαν Σμιθ, Τζαμάλ Κρόφορντ, Νικολά Μπατούμ, Κρεγκ Σμιθ, Κερτ Τόμας
Προπονητής: Νέιτ ΜακΜίλαν
Περσινά αποτελέσματα
Κανονική περίοδος: 48-34 (6η θέση Δύσης)
Πλέι-οφ: 1ος γύρος

Η απόσυρση του Μπράντον Ρόι στα 28 του λόγω συνεχιζόμενων προβλημάτων με τραυματισμούς, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στο Πόρτλαντ. Ο αντικαταστάτης του, Κρόφορντ, σίγουρα δεν είναι της ίδιας αξίας, αλλά τουλάχιστον στη δική του περίπτωση δεν υπάρχουν αμφιβολίες για την υγεία του. Το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για τον Γκρεγκ Οντεν, ο οποίος πήρε μια τελευταία ευκαιρία, όμως ξεκινά τη σεζόν (έκπληξη!) και πάλι τραυματίας. Κατά τα λοιπά οι Μπλέιζερς επιστρατεύουν και φέτος το βαρύ χαρτί που λέγεται Ολντριτζ στη μάχη για μια θέση στα π

Keywords
Τυχαία Θέματα