Ποιος ΛεΜπρόν; Ο Κόουλ!

Οι Μαϊάμι Χιτ βρήκαν έναν απροσδόκητο ήρωα στην προσπάθειά τους να επιβληθούν των Μπόστον Σέλτικς στη μεταξύ τους αναμέτρηση την Τρίτη (27/12), στο πρόσωπο του ρούκι Νόρις Κόουλ.

Ο νεαρός πλέι-μέικερ πέτυχε τους 14 από τους 20 πόντους του στην τέταρτη περίοδο, μεταξύ των οποίων τρία σημαντικά σουτ στα τελευταία λεπτά, συμβάλλοντας αποφασιστικά στη νίκη της ομάδας του με 115-107.

Και όλα αυτά, με τη μαγική τριπλέτα των Χιτ, ΛεΜπρόν Τζέιμς, Ντουέιν Γουέιντ και Κρις Μπος, να είναι παρούσα στο παρκέ!

"Μεγαλώνεις και ζεις για στιγμές σαν αυτή", είπε μετά το παιχνίδι

ο Κόουλ, που ήταν η 28η επιλογή του φετινού ντραφτ.

Η εμφάνισή του ανάγκασε μέχρι και τον χεντ κόουτς της Βοστώνης να του βγάλει το καπέλο. "Εχει κατανόηση του παιχνιδιού. Σπουδαίο απόκτημα", ήταν το σχόλιο του Ντοκ Ρίβερς.

Εργατικοί Λιμνάνθρωποι
Στο Λος Αντζελες οι Λέικερς απέφυγαν το ξεκίνημα με 0-3 στη σεζόν με μια εύκολη, αλλά σημαντική νίκη επί των Γιούτα Τζαζ (96-71).

Αν και ήταν το τρίτο παιχνίδι τους σε ισάριθμες βραδιές, οι παίκτες του Μάικ Μπράουν εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να κάνουν σεφτέ για φέτος, με μπροστάρη τον Κόμπι Μπράιαντ που πέτυχε 26 πόντους.

"Είμαστε μια πολύ ενεργή, εργατική ομάδα", τόνισε ο Κόμπι. "Θα παλέψουμε και θα μοχθήσουμε για τα πάντα, όπως πρέπει. Αυτό θα μας κάνει να τα βγάλουμε πέρα".

Αποθέωση για το δικό τους παιδί
Σπουδαίο παιχνίδι έκανε ο Κέβιν Λοβ για τους Τίμπεργουλβς απέναντι στους Μπακς, αλλά οι 31 πόντοι και τα 20 ριμπάουντ του δεν ήταν αρκετά για τη Μινεσότα να αποφύγει τη δεύτερη σερί ήττα της (95-98).

"Σκάψαμε μια τρύπα για τους εαυτούς μας που δεν έπρεπε να πέσουμε μέσα", είπε ο Λοβ. "Δώσαμε την μπάλα στους αντιπάλους μας πολλές φορές και εκείνοι έβαλαν τα σουτ".

Το πιο κρίσιμο εύστοχο σουτ για το Μιλγουόκι ήρθε από έναν ρούκι δεύτερου γύρου στο ντραφτ, τον Γιον Λούερ, ο οποίος πέτυχε τρεις πόντους με καλάθι και φάουλ με 1:17 να απομένει.

Ο νεαρός πάουερ φόργουορντ πήγε κολέγιο στο τοπικό Γουινσκόνσιν, οπότε οι οπαδοί των Μπακς τον υποδέχτηκαν με θερμές επιδοκιμασίες πριν από το τζάμπολ, οι οποίες εντάθηκαν έπειτα από τους 14 πόντους και τα οκτώ ριμπάουντ του που είχε στο ματς.

Keywords
Τυχαία Θέματα