Ουέμπερ: 50-50 η ευθύνη για το ατύχημα μεταξύ Χάμιλτον και Μάσα

Ο Μαρκ Ουέμπερ πιστεύει ότι το φταίξιμο για τη σύγκρουση των Λιούις Χάμιλτον και Φελίπε Μάσα στην Ινδία ήταν μοιρασμένο ισομερώς μεταξύ των δύο οδηγών, ενώ κάλεσε την FIA να γίνει πιο ελαστική όσον αφορά την επιβολή ποινών σε παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

"Μπορείς να επιχειρηματολογείς όλη μέρα για τα σωστά και τα λάθη της πιο πρόσφατης σύγκρουσης με τη συμμετοχή του Λιούις και του Φελίπε, αλλά κατά τη γνώμη μου ήταν

ένα περιστατικό 50-50", έγραψε ο αυστραλός πιλότος της Red Bull στη στήλη που διατηρεί στη σελίδα της F1 της ιστοσελίδας του BBC.

"Η στροφή στην οποία συγκρούστηκαν είναι αρκετά γρήγορη - πέμπτη ταχύτητα με περίπου 215 χλμ/ω - άρα τα φρένα δεν χρησιμοποιούνται πολύ. Είναι πολύ δύσκολο να προσπεράσεις εκεί, αλλά ο Λιούις μπήκε καλά στην στροφή 4 και βρέθηκε στην εσωτερική του Φελίπε.

"Ηταν ένα πολύ συνηθισμένο πράγμα. Ο Λιούις το προσπάθησε, ο Φελίπε δεν παράτησε τη στροφή και μετά ο Λιούις προσπάθησε να κόψει αλλά δεν μπόρεσε".

Ο Μάσα θεωρήθηκε από τους αγωνοδίκες ως ο υπαίτιος της σύγκρουσης και γι' αυτόν τον λόγο δέχτηκε ποινή διέλευσης από τα pits.

Ωστόσο ο Ουέμπερ θεωρεί ατόπημα της FIA να ανακαλύπτει ενόχους σε τέτοια συμβάντα, που κατά την άποψή του δεν είναι ξεκάθαρο το ποιος φταίει.

"Η νοοτροπία αυτή τη στιγμή είναι ότι κάποιος πρέπει πάντα να φταίει όταν υπάρχει ένα περιστατικό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι αγωνοδίκες σκέφτηκαν ότι ο Φελίπε θα μπορούσε να είχε δώσει λίγο περισσότερο χώρο στον Λιούις, οπότε τον τιμώρησαν.

"Ναι, ο Φελίπε θα μπορούσε να είχε κάνει χώρο για τον Λιούις, αλλά η άποψή μου είναι ότι το συμβάν δεν ήταν ξεκάθαρο.

"Αν κάποιος κάνει ένα προφανές λάθος και προκαλέσει ατύχημα, τότε εντάξει, δώστε του ποινή, αλλά ορισμένες φορές ίσως να είναι καλύτερο απλά να πεις ότι ήταν ένα 'αγωνιστικό συμβάν', όπως το αποκαλούμε στην F1, και να το αφήσεις να περάσει".

Keywords
Τυχαία Θέματα