Οι "αποτυχημένοι" στους 16 του Ch. League

Έφυγαν από τις ελληνικές ομάδες στη λογική των γρήγορων αποτελεσμάτων και της οπαδικής πίεσης ως "άμπαλοι", "σαπάκια" και με τις συστάσεις όλων αυτών των χαρακτηρισμών που συνηθίζουμε να προσάπτουμε στους ποδοσφαιριστές από την πρώτη επαφή τους με τη μπάλα. Κι όμως οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ που ήταν στα αζήτητα του ελληνικού πρωταθλήματος, έστειλαν την ομάδα του στα ουράνια: Στους 16 του Champions League. Εκεί που υπάρχει δόξα και χρήμα.

Νεκτάριος Αλεξάνδρου
Ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου ήρθε στην Ελλάδα την εποχή της μεγάλης επιστροφής της Λάρισας στα μεγάλα σαλόνια (2006). Η πρώτη του χρονιά συνέπεσε με την κατάκτηση του κυπέλλου και την επιστροφή της ομάδας στους τίτλους μετά από 20 περίπου χρόνια. Παρά το γεγονός πως ήταν βασικό γρανάζι στο νέο τρόπο παιχνιδιού που εισήγαγε ο Δώνης στην ομάδα αποχώρησε χωρίς προφανή λόγο.

Κώστας Χαραλαμπίδης
Ο γνωστός "Μπίδης" από τη θητεία του στον Παναθηναϊκό, αν και δεν ήταν βασικός στα προκριματικά, στους ομίλους έχει πάρει θέση βασικού σαν δεξί εξτρέμ και ως αρχηγός του ΑΠΟΕΛ ηγείται της εντυπωσιακής προσπάθειας των Κύπριων. Στον Παναθηναϊκό οι εμφανίσεις του ήταν ελπιδοφόρες για μεγάλη καριέρα. Οι 45 εμφανίσεις του Κώστα Χαραλαμπίδη στα δύο χρόνια παρουσίας του (2004- αρχές 2007) έδειχναν ότι θα άφηνε το στίγμα του τη δεξιά πτέρυγα της ομάδας. Το καλοκαίρι του 2006 αποφασίστηκε να δοθεί δανεικός στον ΠΑΟΚ ως αντάλλαγμα για τη μεταγραφή του Σαλπιγγίδη. Highlight της καριέρας του στους "πράσινους" η εμφάνιση του στον επαναληπτικό με τη Βίσλα Κρακοβίας το καλοκαίρι του 2005.

Διονύσης Χιώτης
Ο Σάκης Χιώτης ήταν μια ζωή ο δεύτερος τερματοφύλακας στην Α.Ε.Κ. Σε ελάχιστες περιπτώσεις τον εμπιστεύθηκαν οι προπονητές αλλά όποτε χρειαζόταν "έβγαζε τα κάστανα από τη φωτιά". Μετά από 13 χρόνια στην Ένωση έφυγε για την Κέρκυρα όπου έκατσε ένα χρόνο. Το 2008 μετακόμισε στην Κύπρο όπου φαίνεται να διάγει τα πιο ώριμα ποδοσφαιρικά του χρόνια. Η πρόσφατη κλήση του στην Εθνική από τον Σάντος αποτέλεσε μια ηθική επιβράβευση χρόνιων προσπαθειών.

Σάββας Πουρσαϊτίδης
Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης στα 35 του περνάει τα δεύτερα ποδοσφαιρικά του νιάτα και με την εμπειρία του έχει δέσει την άμυνα της ομάδας αφήνοντας σιγά σιγά τη θέση του στους νεότερους τους οποίους δεν παύει να συμβουλεύει. Στην Ελλάδα η παρουσία του στον Ολυμπιακό είναι αξιομνημόνευτη ενώ πέρασε από Δόξα Δράμας, Βέροια και Σκόντα Ξάνθη. Στον Ολυμπιακό γνώρισε μεγάλες στιγμές με την κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων και ενός κυπέλλου. Από τον Ολυμπιακό έφυγε γιατί δεν χωρούσε στα πλάνα της άμυνας, με την παρουσία του Ανατολάκη και του Αμανατίδη να τον επισκιάζουν.

Σανέλ Γιάχιτς
Ο Σανέλ Γιάχιτς μπήκε στην ποδοσφαιρική ζωή της Ελλάδας το 2008 όταν ο Ντούσαν Μπάγεβιτς τον έφερε από τη Ζελέζνιτσαρ στον ’ρη. Έμεινε για δύο χρόνια στους κίτρινους της Θεσσαλονίκης πριν κατηφορίσει στην Αθήνα για τους κίτρινους της πρωτεύουσας. Παίχτης με τα κάτω και τα πάνω του, δεν είχε σταθερή απόδοση και γι' αυτό το 2011 η Α.Ε.Κ. τον άφησε ελεύθερο

Keywords
Τυχαία Θέματα