Ο Ηρακλής επικράτησε με 3-1 σετ του Ολυμπιακού στο Ρέντη, στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 11ης αγωνιστικής της Α1

19:17 7/1/2012 - Πηγή: Sport.gr

Με μεγάλη νίκη έκανε ποδαρικό στο 2012 ο Ηρακλής, που επικράτησε με 3-1 σετ του Ολυμπιακού στο Ρέντη, στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 11ης αγωνιστικής της Α1. Με αυτή την νίκη, ο Γηραιός έμεινε μόνος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Εκτός από το ματς, οι ερυθρόλευκοι έχασαν και τον Ντίμα

Φιλίποφ, ο οποίος τραυματίστηκε στο πρώτο σετ, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για βαρύ διάστρεμμα.

Πολύ καλό ήταν το ξεκίνημα των ερυθρόλευκων στο πρώτο σετ, αφού κατάφεραν να προηγηθούν με 17-11. Στην συνέχεια, ο Ντίμα Φιλίποφ τραυματίστηκε και αποχώρησε, με αποτέλεσμα η ομάδα του Καλμαζίδη να αποδιοργανωθεί, γεγονός που δεν πέρασε ανεκμετάλλευτο από τον Γηραιό.

Με ηγέτη τον πρώην ερυθρόλευκο, Ντεσπέιν, οι φιλοξενούμενοι ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση (18-17), για να κατακτήσουν το πρώτο σετ, με 25-21.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν το δεύτερο σετ με φόρα από το πρώτο (9-5), αλλά οι γηπεδούχοι βρήκαν τα πατήματα τους στην συνέχεια και με πρωταγωνιστή τον Νοβότνι, έκαναν την ανατροπή (12-11). Ο Κανέλλος από το σερβίς και οι Νοβότνι, Χιμένες έδωσαν σκορ για τον Ολυμπιακό, ο οποίος ισοφάρισε σε 1-1 σετ (25-19).

Σε ντέρμπι εξελίχθηκε το τρίτο σετ του αγώνα, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ και το προβάδισμα να αλλάζει συνεχώς χέρια (19-19). Οι παίκτες του Δρίκου είχαν καλύτερες επιλογές στα κρίσιμα σημεία και με όπλο τους το μπλοκ, κατέκτησαν το τρίτο σετ με 25-21 και παράλληλα το προβάδισμα στα σετ με 2-1.

Με την άμυνα του Ολυμπιακού να μην μπορεί να σταματήσει τον Ντεσπέιν, ο Ηρακλής πήρε ένα προβάδισμα πέντε πόντων (9-4), στο ξεκίνημα του τέταρτου σετ. Παρά τις προσπάθειες των Κοκκινάκη, Κανέλλου, οι θεσσαλονικείς κράτησαν το προβάδισμα τους, μέχρι το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ (16-14).

Με το μπλοκ του να λειτουργεί και τον Νοβότνι να απαντάει στον Ντεσπέιν, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 19-19, δίνοντας χαρακτήρα θρίλερ στο τέλος του τέταρτου σετ. Οι γηπεδούχοι υπέπεσαν σε λάθη σε κρίσιμες επιθέσεις, με τους φιλοξενούμενους να κατακτούν και το τέταρτο σετ (28-26) και να φεύγουν από το Ρέντη με την νίκη, με 3-1 σετ.

Τα σετ: 21-25, 25-19, 21-25, 26-28.

Keywords
Τυχαία Θέματα