Τρίποντο από τη βούλα με Λεάλ

19:17 7/1/2012 - Πηγή: Sport.gr

Με πρωταγωνιστές τους Λεάλ και Κουτσιανικούλη, που ήταν οι κορυφαίοι του ματς, ο Εργοτέλης επικράτησε 1-0 του Πανιωνίου στο Παγκρήτιο για την 16η αγωνιστική. Ο βραχύσωμος εξτρέμ κέρδισε πέναλτι, ο ουρουγουανός το εκτέλεσε εύστοχα και η ομάδα του Καραγεωργόυ επέστρεψε στις νίκες μετά την εντός έδρας ήττα από τη Ξάνθη. Οι κρητικοί βρίσκονται σε άνοδο, αφού στα τελευταία έξι ματς, έχουν σημειώσει τις τέσσερις από τις έξι συνολικά νίκες τους. Ο Πανιώνιος,

που είχε πάλι αρκετούς νεαρούς στη σύνθεσή του, δεν εκμεταλλεύτηκε καμία από τις ευκαιρίες του και επιστρέφει χωρίς βαθμό στη Νέα Σμύρνη. Αισιόδοξα μηνύματα τόσο από τον 20χρονο αμυντικό του Εργοτέλη, Μανάλη Τζανακάκη, όσο και από τον 20χρονο αμυντικό του Πανιωνίου, Αλέξανδρο Κούρο, που αμφότεροι ντεμπουτάρισαν.

Μόλις δύο ενέργειες μπορούμε να συγκρατήσουμε από το πρώτο μισάωρο του αγώνα, εκ των οποίων η μία κατέληξε σε γκολ. Νευρικό και γεμάτο λάθη ήταν το ματς στα πρώτα λεπτά, αλλά ο Κουτσιανικούλης στο 14' τσίμπησε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Τσότσαλιτς, που δεν υπολόγισε σωστά τον ανέτρεψε. Ο Λεάλ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και άνοιξε το σκορ για τον Εργοτέλη, που είχε άλλη μία καλή στιγμή με τον ουρουγουανό στο 19'.

Ο Πανιώνιος, που περίμενε τα πάντα από τον αρκετά δραστήριο Σάμαρη, ανέβηκε μετά το μισάωρο και απείλησε με δύο σουτ των Γουνδουλάκη και Τσότσαλιτς, ενώ ο Πίρσον ήταν σε ετοιμότητα στο 45' σε προσπάθεια του Αμπντουλάγεφ, που ντεμπουτάρισε. Οι γηπεδούχοι όμως ήταν πολύ επικίνδυνοι στην αντεπίθεση, με τον Κατσικοκέρη να αγγίζει στο 40' το 2-0, αλλά να σημαδεύει το δοκάρι και τον Κουτσιανικούλη να έχει μία ακόμα ωραία προσπάθεια στο 43'.

Στην επανάληψη ο Πανιώνιος μπήκε δυνατά ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης και στο πρώτο δεκάλεπτο είχε δύο καλές στιγμές με σουτ των Κούτσι και Αμπντουλάγεφ. Ο Εργοτέλης όμως σταδικά ισορρόπησε, ανέβαλε την πρωτοβουλία και έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του, χωρίς πάντως να το τελειώνει με δεύτερο γκολ, διατηρώντας το ενδιαφέρον του αγώνα.

Κουτσιανικούλης και Λεάλ ήταν σε καλή μέρα και δημιουργούσαν ρήγματα από τα πλάγια, ωστόσο οι επιλογές τους στην τελική πάσα ήταν αναποτελεσματικές. Το 1-0 όμως είναι πάντα εύθραστο και ο Πανιώνιος είχε δύο καλές ευκαιρίες να ισοφαρίσει, μία με τον Ομο στο 73' και μία με τον Σκέμπρι στο 77'. Στο τέλος οι κυανέρυθροι βγήκαν μαζικά στην επίθεση, αλλά άφησαν κενά στην άμυνα, τα οποία αν ο Κουτσιανικούλης εκμεταλλευόταν σωστά θα μπορούσε να έχει σημειώσει και δεύτερο γκολ.

Keywords
Τυχαία Θέματα