Νενικήκαμεν, αλλά δεν σωθήκαμεν!

Αρχικά να πω πολλά μπράβο στην ομάδα μου τον Ολυμπιακό για την μεγάλη νίκη απέναντι στην πρωταθλήτρια Γερμανίας. Την χαρακτηρίζω μεγάλη νίκη, όχι γιατί επήλθε η πολυπόθητη εθνική ανάταση όπως υπερβολικά έχει ειπωθεί ήδη, αλλά γιατί τα τελευταία χρόνια σπανίζουν τα θετικά αποτελέσματα Ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (αν και ο ΠΑΟΚ με τον ΑΡΗ πέρυσι μας προσέφεραν όμορφες στιγμές και αποτελέσματα).

Μέσα στο κλίμα ευφορίας, δεν

θα πρέπει να ξεχνάμε ότι μια νίκη σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα είναι πρωτίστως απλά μια νίκη σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Χαρήκαμε σαν φίλαθλοι και οπαδοί, αλλά δυστυχώς οι πληροφορίες λένε ότι το Δ.Ν.Τ. δεν δέχεται να συμπεριλάβει τα 3 χθεσινά γκολ στην διαδικασία αποπληρωμής του δανείου, ενώ ούτε η γερμανική κυβέρνηση σκέφτεται την ελάφρυνση των υποχρεώσεων της Ελλάδος λόγω της νίκης αυτής.

Όσο κι αν η επιτυχία αυτή, είχε αρκετή γαρνιτούρα από το κοινωνικό-πολιτικό γίγνεσθαι τόσο της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού:

Ενας Ισπανός τεχνοκράτης (Βαλβέρδε) έθεσε σε εφαρμογή ένα επιτυχές σχέδιο, 3 υψηλά -για τα δεδομένα της χώρας μας- αμοιβόμενα golden boys προερχόμενα από άλλες χώρες (Χολέμπας, Τζιμπούρ, Μοντέστο) το έφεραν εις πέρας και μια μικρή Ελληνική παρουσία (Αβραάμ) συνέθεσαν το σκηνικό της νίκης απέναντι στους σκληρούς διαπραγματευτές και αντιπάλους Γερμανούς.

Αντίστοιχα στο εσωτερικό της χώρας και πάλι δεν υπήρξε η πολυπόθητη εθνική συναίνεση (όπως έχει γίνει και στο παρελθόν με αντεστραμμένους τους ρόλους για να είμαστε δίκαιοι). Μερίδα φίλων του Ολυμπιακού αποτρέπει με την στάση της "αντιπάλους" φιλάθλους να στηρίξουν τον Ολυμπιακό σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι, μια μειοψηφία "αντιπάλων" προς τιμήν τους και με τις ευχαριστίες όλων των φιλάθλων μας, μας έδωσε συγχαρητήρια, ενώ η πλειοψηφία των "αντιπάλων" με τα σχόλια της πριν τον αγώνα έδειχνε να ελπίζει σε ήττα του Ολυμπιακού (δημιουργώντας την υποψία ότι κατά την διάρκεια του αγώνα μέχρι και επικλήσεις στον "στρατηγό άνεμο" έγιναν, για να μην νικήσει ο Ολυμπιακός).

Ελπίζω να μην χαρακτηριστώ γκρινιάρης αλλά δεν θεωρώ εθνική ανάταση τους δικαιολογημένους πανηγυρισμούς των 30.000 οπαδών του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στο γήπεδο. Σίγουρα όχι την ίδια μέρα που σχεδόν 300.000 Έλληνες εξέφρασαν όχι την επιθυμία για μια αλλαγή, όχι μια πρόταση, αλλά απλά την απόγνωσή τους. Μια νίκη σε αγώνα ποδοσφαίρου μπορεί να ανεβάσει το ηθικό,απλά και εν όψει της σκληρής προσπάθειας που πρέπει να καταβάλουμε για να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων σαν κοινωνία.

Όπως και να έχει και πάλι πολλά μπράβο στον Ολυμπιακό για την νίκη του, μακάρι να υπάρξει αντίστοιχη συνέχεια τόσο για αυτόν, όσο και για τις υπόλοιπες Ελληνικές ομάδες που μετέχουν στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα