Ολυμπιακός με αρχή, μέση και τέλος

Η νίκη του Ολυμπιακού επί της Ντόρτμουντ μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για το ευρωπαϊκό μέλλον της ομάδας, αλλά το πιο σημαντικό είναι η εμφάνιση της ομάδας, η οποία αφήνει πολλές υποσχέσεις. Αρκεί να μην πάρουν τα μυαλά των παικτών του Βαλβέρδε... αέρα και να αποφύγουν τις μεγάλες διακυμάνσεις στην απόδοσή τους.

Οχι ότι τα έκαναν όλα τέλεια οι

ερυθρόλευκοι, αλλά είναι αλήθεια πως λίγοι περίμεναν μία τέτοια νίκη επί των γερμανών. Για την ακρίβεια, δεν την περιμέναν ούτε οι γερμανοί, οι οποίοι την... πάτησαν νομίζοντας πως θα περάσουν μία όμορφη βραδιά.

Αλλά ο χθεσινός Ολυμπιακός ήταν αποφασισμένος και η Ντόρτμουντ δεν θα μπορούσε με ένα εικοσάλεπτο καλού παιχνιδιού να περάσει από το... καμίνι του Καραϊσκάκη.

Ο Ολυμπιακός ήταν ομάδα με αρχή, μέση και τέλος. Σε αντίθεση με το ντέρμπι του ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, το ερυθρόλευκο κέντρο λειτούργησε καλά, αν και δεν έλειψαν κάποια λαθάκια στο πρώτο ημίχρονο. Η ουσία είναι, όμως, πως με Μακούν και Ιμπαγάσα ο Ολυμπιακός μπορούσε να συνδέσει την άμυνα με την επίθεση, ενώ ο Ορμπάιθ ήταν για ακόμη ένα ματς εξαιρετικός.

Αυτό ήταν και το μεγάλο πλεονέκτημα του Ολυμπιακού. Το κέντρο του, οι καλές επιστροφές των Χολέμπας και Μιραλάς, αλλά και η εμφάνιση του Κοστάντσο, ο οποίος έκανε την καλύτερή του εμφάνιση από την ημέρα που ήρθε στην Ελλάδα και πρέπει να το επισημάνουμε.

Αυτό που πρέπει να κάνει τώρα ο Ολυμπιακός είναι να συγκεντρωθεί στον ευρωπαϊκό του στόχο και να μην πάρουν τα μυαλά του αέρα, καθώς η Ντόρτμουντ θα είναι σίγουρα καλύτερη στην έδρα της. Ο σοβαρός Ολυμπιακός, όμως, θα μπορούσε να χαμογελάσει και εκεί, και ουσιαστικά να κλειδώσει την τρίτη θέση και στη συνέχεια να ψάξει την... υπέρβαση. Ο Βαλβέρδε έδειξε πως έχει διαβάσει καλά την πρωταθλήτρια Γερμανίας και μπορεί να την παγιδεύσει και εκτός έδρας.

Μένει να δούμε, όμως, αν οι ερυθρόλευκοι μπορούν να κάνουν ένα σερί καλών εμφανίσεων, γιατί για την ώρα κάνουν στον κόσμο τους... σκωτσέζικα ντους.

Από την κακή εμφάνιση με τη Μαρσέιγ, στις καλές εμφανίσεις με Αρσεναλ και ΠΑΟΚ και από εκεί στην κακή εικόνα του ντέρμπι με την ΑΕΚ. Την Τετάρτη (19/10) ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και ο νούμερο ένα στόχος του θα πρέπει να είναι να διατηρήσει ένα επίπεδο απόδοσης και να μην παρουσιάζει τέτοιες διακυμάνσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα