Για άλλη μία χρονιά... Μπαρτσελόνα!

Θα ήταν πολύ εύκολο για τη Ρεάλ να τελείωνε από τώρα το πρωτάθλημα. Ακόμα και μετά το 1-0 που της έκανε δώρο ο Βαλντές μόλις στο 20ο δευτερόλεπτο του μεγάλου el clasico για την 16η αγωνιστική της Primera Division. Η Μπαρτσελόνα πραγματοποίησε άλλη μία... επική εμφάνιση και όπως σε εκείνο το 2-6 που έχει μείνει στην ιστορία, έκανε την ανατροπή και πήρε τη νίκη με 3-1 μέσα στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου.

Ηταν

ένα κακό El Clasico. Ακόμα κι έτσι, όμως, μπήκαν 4 τέρματα - ενδεικτικό της δυναμικής των δύο ομάδων που σε... ό,τι μέρα και αν βρεθούν, δεν δυσκολεύονται να βρουν το δρόμο για τα δίχτυα.

Βέβαια, ο Βαλντές έκανε τη δουλειά των μαδριλένων πολύ εύκολη. Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, την έστειλε πάνω στον Ντι Μαρία (!) και από εκεί προήλθε το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία των clasico με τον Μπενζεμά να εκμεταλλεύεται τις κόντρες.

Η απόλυτη ψυχρολουσία, όπως είναι λογικό, επηρέασε τους φιλοξενούμενους που με νύχια και με δόντια κατάφεραν να επιζήσουν στο πρώτο εικοσάλεπτο της απόλυτης πίεσης της Ρεάλ, οι παίκτες της οποίας έμοιαζαν λυσσασμένοι και κυνηγούσαν τους αντιπάλους τους κυριολεκτικά παντού μέσα στο γήπεδο.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, όμως, σε ένα ακόμη μεγάλο ματς της καριέρας του, κατάφερε να είναι αρνητικός πρωταγωνιστής και δύο περιπτώσεις που θα μπορούσε η Ρεάλ να σκοράρει τις χαράμισε. Αποτέλεσμα; Η Μπαρτσελόνα επιβίωσε και στην πρώτη της ευκαιρία, χτύπησε!

Στο 30' ο Μέσι έκανε τα δικά του, πέρασε δύο παίκτες και έβγαλε την κάθετη στον Σάντσεθ που με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Κασίγιας για το 1-1. Ε, αυτό ήταν. Αφού έβαλε γκολ η Μπαρτσελόνα, είχε έρθει η ώρα να ξεκινήσει το ξύλο. Μέχτρι τη λήξη του ημιχρόνου, οι δύο ομάδες... τις έπαιζαν, γκολ δεν ασχολήθηκαν να βάλουν και έπρεπε να φτάσουμε στο 53' για να παρέμβουν οι Θεοί.

Ο Τσάβι έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Μαρσέλο και πήρε την μοναδική πορεία που χρειαζόταν για να μην καταφέρει ο Κασίγιας να την σταματήσει - 2-1! Ανατροπή και κάπου εκεί τελείωσαν όλα. Οσο περνούσαν τα λεπτά, οι μπλαουγκράνα πάταγαν γκάζι, οι γηπεδούχοι έχαναν τον ρυθμό τους και στο 66' ήρθε το τελειωτικό χτύπημα: ο Αλβες έβγαλε τη σέντρα-λουκούμι από τα δεξιά για το κεφάλι του Φάμπρεγας που με τη φόρα που είχε μπήκε... κι αυτός γκολ!

Για έβδομη συνεχόμενη φορά στην Primera, η Ρεάλ... απλά δεν μπορούσε. Παρά το εξαιρετικό της ξεκίνημα, οι μαδριλένοι γνώρισαν άλλη μία στην έδρα τους από τους μισητούς τους αντιπάλους και έχασαν μια σπουδαία ευκαιρία να... καθαρίσουν από πολύ νωρίς το πρωτάθλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα