Φέτελ: Περήφανος που έγινα ο πρώτος νικητής του GP Ινδίας

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ χαρακτήρισε "ομαλή" την 11η νίκη του μέσα στη σεζόν, έχοντας περάσει στην ιστορία ως ο πρώτος νικητής του GP Ινδίας.

"Ηταν μια πολύ καλή κούρσα για μας, απόλαυσα πολύ την κάθε στιγμή στην πρωτοπορία", είπε ο οδηγός της Red Bull, ο οποίος οδήγησε την εναρκτήρια κούρσα της πίστας Μπουντ σε όλη τη διάρκειά της και τερμάτισε 8,4 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Τζένσον Μπάτον.

"Ο Τζένσον ήταν

πάντα γύρω στα τέσσερα δευτερόλεπτα πίσω, παραδόξως μειώνοντας τη διαφορά συνεχώς πριν και μετά τα pit-stop. Εγώ πίεζα πολύ μπαίνοντας και βγαίνοντας από τα pits, αλλά φαινόταν να υστερούμε λίγο εκεί, οπότε πρέπει να το κοιτάξουμε.

"Σε αυτή τη πίστα ήταν πολύ σημαντική η σωστή διαχείριση των ελαστικών, ώστε να διασφαλίσουμε ότι μας θα έφταναν στο τέλος. Συνολικά ήταν μια πολύ ομαλή κούρσα, το μονοθέσιο είχε καλή ισορροπία και ακόμα είχε λίγο παραπάνω αυτοπεποίθηση με τα σκληρά λάστιχα στο τέλος".

Ο Φέτελ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις πρόσφατες απώλειες των Νταν Γουέλντον και Μάρκο Σιμοντσέλι, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους σε αγωνιστικά δυστυχήματα σε IndyCar και MotoGP αντίστοιχα.

"Για να είμαι ειλικρινής, τα συναισθήματα είναι μικτά", πρόσθεσε. "Από τη μία είμαι πολύ χαρούμενος καθώς ήταν το πρώτο GP Ινδίας και είμαι περήφανος που έγινα ο πρώτος νικητής εδώ. Αλλά από την άλλη, χάσαμε δύο από τους φίλους μας τις προηγούμενες εβδομάδες.

"Ναι, γνωρίζουμε τους κινδύνους όταν μπαίνουμε στο μονοθέσιο, αλλά προσευχόμαστε να μην συμβεί τίποτα. Κάποιες φορές η ζωή σου υπενθυμίζει τι μπορεί να συμβεί και αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που θέλουμε να βλέπουμε".

Keywords
Τυχαία Θέματα