Pregame: ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός (19:30)

Με το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό, πέφτει απόψε (19:30GR) στην Τούμπα η αυλαία της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Ενα παιχνίδι, που αποκτάει επιπλέον ενδιαφέρον, μετά το στραβοπάτημα του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη.

Ο ΠΑΟΚ ολοκληρώνει απόψε τα ντέρμπι του πρώτου γύρου, αφού ήδη έχει

παίξει με ΑΕΚ (νίκη 3-0), με Ολυμπιακό (ήττα 1-2) και ’ρη (ισοπαλία 1-1).

Αντίθετα, αυτό είναι το πρώτο φετινό του Παναθηναϊκού, ο οποίος έχει αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής τους Κέρκυρα (2-0), ΠΑΣ (3-1), Ξάνθη (3-2), Εργοτέλη (4-0) και Ατρόμητο (1-1).

Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι υπολείπεται 2 βαθμούς του τριφυλλιού, έχοντας μάλιστα δώσει και δύο παιχνίδια περισσότερα. Σε 7 ματς, έχει 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες.

Στην Τούμπα έχει δύο νίκες και μία ισοπαλία με τον ΟΦΗ. Το εντυπωσιακό είναι ότι είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει δεχθεί φέτος γκολ στο γήπεδό της. Και τα 6 που έχει παθητικό, τα δέχθηκε εκτός έδρας.

Μετά το εντυπωσιακό 3-0 επί της ΑΕΚ στις 25 Σεπτεμβρίου, έχει κάνει μία ήττα (στο Καραϊσκάκη) και 2 ισοπαλίες (με ΟΦΗ και Αρη).

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός φιλοδοξεί να πετύχει την 3η συνεχόμενη νίκη, ώστε να διατηρηθεί σε τροχιά τίτλου.

Εκτός έδρας έχει 2 νίκες (Κέρκυρα, Ξάνθη), μία ισοπαλία (Περιστέρι), ενώ έχει δεχθεί τα 3 από τα 4 γκολ που έχει στο παθητικό του.

Ο ΠΑΟΚ έχει πολλές και σημαντικές απουσίες: Ιβιτς, Αθανασιάδης, Πάμπλο Γκαρσία, Τσουκαλάς και Λεονάρντο. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι Χαλκιάς, Κρέσιτς Γεωργιάδης, Γιάννου, Κατσικάς, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Παπάζογλου, Σαλπιγγίδης, Φωτάκης, Αρίας, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Ετο, Λαζάρ, Ρομπέρ, Σπαντάσιο, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια.

Ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί με τον Καπίνο κάτω από τα γκολπόστ, τον Μαρίνο στο δεξί άκρο, τον Σπυρόπουλο στο αριστερό και τους Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι στο κέντρο της άμυνας. Ο Σιμάο θα είναι σε ρόλο κόφτη, έχοντας δίπλα του τον Κατσουράνη, με τον Κουίνσι να καλύπτει την αριστερή πτέρυγα και τον Ζεκά την δεξιά, ενώ ο Κλέιτον με τον Λέτο θα είναι οι επιθετικές αιχμές.

Διαιτητής θα είναι ο Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου), με βοηθούς τους Καρσιώτη (Κορινθίας) και Τρύφων (Δράμας).

Ο Παναθηναϊκός έχει χάσει μόλις 2 φορά στις τελευταίες 8 επισκέψεις του στην Τούμπα. Στα υπόλοιπα 6 ματς, το τριφύλλι έκανε 4 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Ωστόσο, οι "πράσινοι" μετρούν μόλις 6 επιτυχίες στα τελευταία 24 παιχνίδια στην Θεσσαλονίκη, διάστημα στο οποίο ο ΠΑΟΚ έχει 12 νίκες, ενώ 6 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα.

Ο Δικέφαλος έχει 10 νίκες περισσότερες ως γηπεδούχος, στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων στην Α' Εθνική. Συγκεκριμένα μετράει 25 νίκες, έναντι 15 του τριφυλλιού, ενώ 12 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα.

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει σκοράρει κατά των "πρασίνων" μόλις σε 5 από τα τελευταία 24 ματς στην Τούμπα!

Στα τελευταία 23 ανεξαρτήτου έδρας επίσημα παιχνίδια (2 για το Κύπελλο), ο Παναθηναϊκός έχει 17 νίκες, ο ΠΑΟΚ 4 και 2 ισοπαλίες.

ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΚΟΡ

Keywords
Τυχαία Θέματα