Φερέιρα: Νικήσαμε παρά τις αντιξοότητες

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα χαρακτήρισε δίκαιη τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Δόξας Δράμας, στάθηκε στον κακό αγωνιστικό χώρο του Καυτανζογλείου, αλλά και στην κούραση των παικτών του από τα συνεχόμενα παιχνίδια που έδωσαν, ενώ αναφέρθηκε και στην επανεμφάνιση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, μετά από μεγάλο διάστημα στην αγωνιστική δράση.

"Ηταν μια νίκη δίκαιη, δύσκολη σε έναν αγωνιστικό χώρο πολύ δύσκολο για να παίξει κανείς. Αγωνιστήκαμε απέναντι σε μια μαχητική και σοβαρή ομάδα που δεν το βάζει κάτω από την αρχή έως το τέλος του αγώνα. Όταν παίζουμε για τον τίτλο δεν επιτρέπεται να χάνουμε γκολ. Όσες φορές χάσαμε γκολ δημιουργήσαμε καταστάσεις που μας άγχωσαν περισσότερο. Ολοκληρώσαμε σήμερα με αρκετή κούραση μια μαραθώνια περίοδο παιχνιδιών. Από τις 4 του μήνα έως τώρα παίξαμε 9 ματς. Χάσαμε 2-3 παίκτες στην πορεία λόγω κόπωσης. Στέκομαι ότι νικήσαμε παρά τις αντιξοότητες", τόνισε αρχικά ο τεχνικός του Παναθηναϊκού.

Ερωτηθείς για την επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους μετά από 6,5 μήνες του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, είπε: "Είναι πολύ δύσκολο να μιλάμε για τέτοιες καταστάσεις. Κανένας παίκτης μετά από τόσο μεγάλη απουσία δεν μπορεί επιστρέφοντας να κάνει αμέσως όσα έκανε πριν τραυματιστεί. Χρειάζεται χρόνος. Ο Λάζαρος πρέπει να κερδίσει αυτοπεποίθηση. Η ομάδα θα τον στηρίξει και σιγά σιγά θα φτάσει στο επίπεδο να κάνει τα ίδια που έκανε πριν τον τραυματισμό του".

Για την προβληματική εικόνα του Παναθηναϊκού, ο Φερέιρα επέμεινε στην κακή κατάσταση του χλοοτάπητα: "Ανέφερα ότι δεν ήταν εύκολο να παίξει κανείς σε αυτό τον αγωνιστικό χώρο. Η συσσωρευμένη κούραση μας αφαιρεί κάποιες δυνατότητες. Μ’ αρέσει να υπάρχει το άγχος που προαναφέρατε. Το πρωτάθλημα περιλαμβάνει πολλούς αγώνες. Υπολείπονται έντεκα και μας ενδιαφέρει να έχουμε σταθερή απόδοση ώστε να παίρνουμε νίκες, να συντηρούμε την αυτοπεποίθησή μας και να βελτιωνόμαστε. Είναι πιο εύκολο να παίζουμε στο ΟΑΚΑ και όχι σε έναν αγωνιστικό χώρο σαν αυτό απέναντι σε μια μαχητική, φιλότιμη και έντιμη ομάδα".

Ο Πορτογάλος τεχνικός ρωτήθηκε για την αλλαγή του Μαρίνου και κατά πόσο η είσοδός του έδειξε φόβο για την τελική έκβαση του αγώνα, για να απαντήσει: "Είχαμε την ευκαιρία να κλειδώσουμε το παιχνίδι. Δεν την εκμεταλλευτήκαμε. Ο Ζέκα και ο Κατσουράνης εμφάνισαν κάποιες δυσκολίες. Θα μπορούσα να είχα χρησιμοποιήσω τον Βιτόλο για να κλείσω το παιχνίδι, όμως ήθελα διαφορετικά χαρακτηριστικά. Θεώρησα καλύτερο να χρησιμοποιήσω τον Μαυρία και τον Μαρίνο με σκοπό να έχω μια πιο ισορροπημένη ομάδα".

Keywords
Τυχαία Θέματα