"Δεν είμαι άμπαλος σαν τους Πατέρα-Μαρινάκη"

Την Παρασκευή (14/10) αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για το μέλλον της Παναχαϊκής και του Αλέξη Κούγια, που άσκησαν έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, σύμφωνα με την οποία η πατρινή ομάδα υποβιβάζεται για δωροδοκία και ο πρόεδρος του μένει εκτός ποδοσφαίρου για πέντε χρόνια. Η υπόθεση της έφεσης εκδικάστηκε σήμερα (12/10) με την Παναχαϊκή να φέρει ως μάρτυρες δώδεκα ανθρώπους και τον Πέτρο Στάθακη να επαναλαμβάνει πως πήρε εντολή και έδωσε χρήματα στην ομάδα της Χερσονήσου. Ο Κούγιας πάντως κατηγόρησε τον Σταθάκη πως λέει ψέματα, ενώ για τον εαυτό του τόνισε πως "είμαι πρόεδρος με γνώση του

ποδοσφαίρου, χωρίς παρεξήγηση, δεν είμαι σαν τους Πατέρα και Μαρινάκη που είναι άμπαλοι". Παράλληλα εξετάστηκε και η έφεση του Διαγόρα, που επίσης τιμωρήθηκε με υποβιβασμό.

Η Παναχαϊκή έχει 12 μάρτυρες υπεράσπισης και κατέθεσε στην επιτροπή αίτημα ακυρότητας της κλήσης της, ενώ με το ίδιο αίτημα συμφώνησαν οι πλευρές τόσο του Σταθάκη όσο και του Κουβαρά. Η διαδικασία άρχισε με την εξέταση των μαρτύρων και ο Λαμπρόπουλος (παίκτης-αρχηγός της Παναχαϊκής) τόνισε: "Ήμουν στο αυτοκίνητο μαζί με τον Σταθάκη και τον Κουβαρά. Δεν είδα τίποτα. Δεν έγινε δωροδοκία από τον Σταθάκη, που ήταν γενικός αρχηγός της Παναχαϊκής, προς τον ομόλογό του της Χερσονήσου. Δεν έγινε τίποτα σε σχέση με αυτά που ειπώθηκαν από τον Σταθάκη περί δωροδοκίας".

Σε ερώτηση του προέδρου της Επιτροπής Εφέσεων κ. Θέμελη, γιατί τα είπε αυτά ο Σταθάκης, ο Λαμπρόπουλος απάντησε: "Τα είπε για να τιμωρηθεί η Παναχαϊκή".

Από την πλευρά του ο Ηλίας Φυντάνης, προπονητής της Παναχαϊκής σε εκείνο το ματς, δήλωσε: "Η Παναχαϊκή ήθελε νίκη σε εκείνο το ματς και μία ισοπαλία στο τελευταίο ή το αντίστροφο. Ξέραμε πως, αν κάναμε ένσταση, θα την κερδίζαμε.

Δέκα μέρες οι παίκτες της Χερσονήσου ήταν εκτός προπονήσεων. Με βερμούδες και σαγιονάρες ήρθαν παίκτες από την παραλία για να συμπληρώσουν 18άδα. Πριν από αυτό το ματς είχαμε επτά σερί νίκες ως Παναχαϊκή. Η Χερσόνησος πριν από το δικό μας ματς είχε οκτώ συνεχόμενες ήττες.

Βλέπετε, η διαφορά δυναμικότητας ήταν τεράστια. Το γήπεδο είχε 100 άτομα, από τα οποία 60 ήταν φίλοι της Παναχαϊκής. Εμείς δεν είχαμε λόγο για δωροδοκία. Έπαιζε ο Δαβίδ με τον Γολιάθ εκείνη τη μέρα. Και παλαίμαχοι να μαζεύονταν θα τους κερδίζαμε. ’κουσα περί δωροδοκίας από τον Τύπο".

Η Νατάσα Ράγιου από την πλευρά της είπε: "Βράζει η Αχαΐα γιατί θεωρεί πως υπάρχει αδικία. Μπορώ να υπερασπιστώ το αυτονόητο. Δεν μπορεί μια ομάδα να κάνει δωροδοκία σε μια ομάδα που ήταν χαμένη. Αδιανόητο να γινόταν. Για τον Κούγια λένε πως είναι γραφικός και πάει με το σταυρό στο χέρι".

Η Βίβιαν Σαμούρη (αντιδήμαρχος Πατρέων) τόνισε: "Η Παναχαϊκή αποτελεί τη σημαία της πόλης μας. Μαχητικός, αλλά όχι διαπλεκόμενος ο Κούγιας, αυτό λένε όλοι στην Πάτρα. Δεν υπάρχει λογική για δωροδοκία, το αποκλείω".

Κούγιας: Η πιο καραστημένη δίκη
Ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε: "Μαντίλι να κλάψει δεν είχε ο Σταθάκης όταν ήρθε στην Παναχαϊκή. Είναι παλι

Keywords
Τυχαία Θέματα