Ασημάκη: Θέλουμε βοήθεια και στήριξη

Η πολίστρια της Εθνικής ομάδας, Αλεξάνδρα Ασημάκη, ζήτησε από τους υπεύθυνους της Πολιτείας να σταματήσουν να εμφανίζονται μόνο στην υποδοχή της αποστολής μετά από μεγάλες επιτυχίες, αλλά να βοηθήσουν έμπρακτα, ενώ αναφέρθηκε και στους επόμενους στόχους του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον Sentra FM 103,3:
Για το αν υπάρχει πίκρα στην ομάδα με δεδομένο ότι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είχε κατακτήσει το χρυσό: "Όταν τελείωσε το ματς υπήρχε πίκρα και στεναχώρια. Όμως

είναι πολύ σημαντική διάκριση, ενώ τα τρία τελευταία χρόνια είμαστε συνεχώς στο βάθρο. Κρατάμε αυτό και μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Χτες οι Ιταλίδες ήταν καλύτερες. Μένουμε προσηλωμένες στον στόχο μας που είναι το προολυμπιακό τουρνουά".

Για το αν θεωρεί πως η εθνική ομάδα είναι η κορυφαία στον κόσμο όπως είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Μορφέσης: "Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, από τις καλύτερες στον κόσμο. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι είμαστε συνεχώς στις πρώτες θέσεις".

Για τους στόχους της εθνικής στη συνέχεια: "Το πρωτάθλημα ξεκινά κατευθείαν και δεν έχουμε χρόνο για ξεκούραση. Κατά πάσα πιθανότητα κάποια στιγμή θα φύγουμε στην Αμερική για ένα τουρνουά προετοιμασίας με την εθνική. Θέλουμε στο προολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης να πάρουμε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς. Είναι δύσκολο γιατί θα έχει δυνατές ομάδες που βρίσκονται σχεδόν όλες στο ίδιο επίπεδο. Όλες μπορείς να τις κερδίσεις, αλλά κι απ' όλες μπορείς να χάσεις. Θα το παλέψουμε και μακάρι να τα καταφέρουμε".

Για το αν υπάρχει κάποιο μυστικό στην παραμονή της εθνικής σε κορυφαίο επίπεδο τα τελευταία χρόνια: "Δεν ξέρω ποιο θα μπορούσε να είναι το μυστικό. Γίνεται προφανώς σωστή δουλειά στα σωματεία και την εθνική. Όλες οι γενιές έχουν βάλει το λιθαράκι τους για να φτάσει η εθνική ομάδα σε αυτά τα αποτελέσματα".

Για τη σταθερά ανοδική πορεία της εθνικής από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004: "Έτσι είναι. Ήταν τεράστια επιτυχία αυτή του 2004 και νομίζω ότι ιδίως από το 2009 και μετά οι χρονιές της εθνικής είναι πολύ επιτυχημένες".

Για τις αντίξοες συνθήκες προετοιμασίας της εθνικής: "Δυστυχώς δεν υπάρχουν κολυμβητήρια. Αν συγκρίνουμε τις υποδομές τις δικές μας με εκείνες των Ολλανδών για παράδειγμα δεν έχουν καμία σχέση. Τα καταφέρνουμε κι έτσι αλλά θα θέλαμε περισσότερη βοήθεια και στήριξη".

Για τους εκπροσώπους της Πολιτείας που εμφανίζονται μόνο μετά από επιτυχίες: "Αυτό είναι το σύνηθες σενάριο. Εμφανίζονται στο αεροδρόμιο και μετά εξαφανίζονται. Εμείς δεν θέλουμε άλλη τέτοιου είδους υποδοχή αλλά να δείξουν έμπρακτα ότι μας βοηθάνε".

Για την αντιμετώπιση που έτυχαν στο εξωτερικό ως Ελληνίδες, δεδομένης της δεινής οικονομικής κατάστασης της χώρας: "Αυτή την αντιμετώπιση την έχουμε γενικότερα ως Έλληνες στο εξωτερικό. Θεωρούν ότι η Ελλάδα έχει βουλιάξει ήδη. Εμείς προσπαθούμε να δείχνουμε το αντίθετο. Ότι η Ελλάδα υπάρχει και μπορεί να είναι πρώτη. Μας πεισμώνει όταν μας αντιμετωπίζουν έτσι αλλά εμείς ξέρουμε ότι η

Keywords
Τυχαία Θέματα