Αλόνσο: Δεν ήταν καταστροφή το 2011 για την Ferrari

Ο Φερνάντο Αλόνσο δεν συμφωνεί με όσους πιστεύουν ότι η σεζόν 2011 ήταν καταστροφική για την Ferrari, παρά το γεγονός ότι η ιταλική ομάδα έμεινε από πολύ νωρίς εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος.

"Δεν είναι καταστροφή, αλλά σίγουρα όταν οδηγείς για την Ferrari υπάρχουν πολλές προσδοκίες", είπε ο ισπανός ενόψει του προτελευταίου αγώνα της χρονιάς στο Αμπου Ντάμπι.

"Ο κόσμος περιμένει από μας να κερδίζουμε πολλές

κούρσες και να παλεύουμε για το πρωτάθλημα. Δεν ήμασταν σε θέση να το κάνουμε αυτό και καταλαβαίνουμε ότι η σεζόν δεν ήταν η καλύτερη για τους οπαδούς και τους εαυτούς μας.

Αναφερόμενος στο 2012, ο Αλόνσο τόνισε: "Πρέπει να βελτιωθούμε. Πρέπει να ανεβάσουμε το επίπεδό μας του χρόνου και να διεκδικήσουμε το πρώτο σκαλί του βάθρου από την πρώτη κούρσα. Αυτός είναι ο στόχος.

"Ξέρουμε ότι ο ανταγωνισμός είναι ισχυρός. Η Red Bull και η McLaren θα εξακολουθήσουν να είναι δυνατές και υποθέτω ότι η Mercedes θα βελτιωθεί πολύ. Εμείς πρέπει να πάρουμε το καλύτερο από τους εαυτούς μας τον χειμώνα και να φτάσουμε στον Μάρτη με την καλύτερη δυνατή Ferrari".

Ο 30χρονος οδηγός βρίσκεται 13 βαθμούς μακριά από την δεύτερη θέση του πρωταθλήματος οδηγών, την οποία έχει αυτή τη στιγμή ο Τζένσον Μπάτον. Ωστόσο παραδέχτηκε αυτός ο στόχος δεν είναι τόσο σημαντικός όσο η καλύτερη δυνατή προετοιμασία για του χρόνου.

"Είναι καλύτερα να τερματίσεις δεύτερος παρά τέταρτος, αλλά αν δεν μπορούμε να είμαστε πρώτοι, δεν είναι το ίδιο", σημείωσε ο Αλόνσο.

"Είναι πολύ πιο σημαντικό να μάθουμε πράγματα για την επόμενη χρονιά και να κερδίσουμε μισό δέκατο του δευτερολέπτου, από το τερματίσουμε δεύτεροι στο πρωτάθλημα".

Keywords
Τυχαία Θέματα