MotoGP: Η Tech 3 Yamaha ανακοίνωσε τη συμφωνία της με τον Ντοβιτσιόζο για το 2012

Οπως αναμενόταν, η Tech 3 Yamaha ανακοίνωσε την Δευτέρα (10/10) τη συμφωνία της με τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο για τη σεζόν 2012 του MotoGP.

Ο 25χρονος ιταλός αναβάτης έτρεχε από πρόπερσι με την εργοστασιακή ομάδα της Honda, την οποία τώρα ετοιμάζεται να αφήσει για να γίνει ο νέος team mate του Καλ Κράτσλοου στην Tech

3, αντικαθιστώντας τον Κόλιν Εντουαρντς.

"Είμαι χαρούμενος που φτάσαμε σε αυτή τη συμφωνία για του χρόνου και θέλω να ευχαριστήσω τον [επικεφαλής] Ερβε Πονσαράλ για την ευκαιρία που μου δίνει", τόνισε ο Ντοβιτσιόζο.

"Είμαι ενθουσιασμένος που θα γίνω μέλος της ομάδας του Ερβε και θα συνεργαστώ με τον Καλ. Είμαι σίγουρος ότι η νέα πρόκληση θα είναι συναρπαστική, διασκεδαστική και θα μου δώσει κίνητρο".

Από την πλευρά του ο Πονσαράλ τόνισε: "Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Αντρέα είναι ένας από τους ταχύτερους αναβάτες του κόσμου και έχει αποδείξει σε σταθερή βάση ότι είναι ικανός να παλεύει για το βάθρο στο MotoGP.

"Μπορούμε πλέον να κοιτάζουμε το 2012 με υψηλές προσδοκίες. Με τον Αντρέα και τον Καλ έχουμε ένα από τα πιο δυνατά δίδυμα του grid και αμφότεροι θα δείξουν τις δυνατότητες της νέας μοτοσικλέτας 1.000 κ.εκ. της Yamaha".

Ο Ντοβιτσιόζο στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στα 120cc το 2004 με την Honda, ενώ το 2008 έκανε ντεμπούτο στο MotoGP με τη δορυφορική JiR Honda.

Την επόμενη σεζόν αντικατέστησε τον Νίκι Χέιντεν στην εργοστασιακή ομάδα της Honda, με την οποία πήρε τη μοναδική του ως τώρα νίκη στη μεγάλη κατηγορία στο GP Μ. Βρετανίας του 2009, και συνολικά 13 βάθρα τα τρία τελευταία χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα